Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ:Ριζότο με μανιτάρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σέλερι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 ½ φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • ¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο (arborio)
  • 5 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Οδηγίες

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να ροδίσει ελαφρώς το σκόρδο. Αφαιρέστε το σκόρδο από το τηγάνι.
  2. Προσθέστε τα μυρωδικά και το σέλερι: Προσθέστε τον μαϊντανό, το σέλερι, το αλάτι και το πιπέρι στο τηγάνι και ανακατέψτε. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει το σέλερι.
  3. Μαγειρέψτε τα μανιτάρια: Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  4. Προσθέστε υγρά και ρύζι: Ρίξτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και ανακατέψτε το ρύζι. Ζεσταίνετε μέχρι να σιγοβράσει.
  5. Μαγειρέψτε το ριζότο: Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών στο ριζότο σιγά σιγά, ένα φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί κάθε φλιτζάνι πριν προσθέσετε το επόμενο.
  6. Ολοκλήρωση και σερβίρισμα: Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε το βούτυρο και το τριμμένο παρμεζάνα. Σερβίρετε ζεστό.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.