Ισραήλ: Ένας 26χρονος Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έλληνας πολίτης είναι ανάμεσα στους νεκρούς από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στη Γιάφα του Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ την Τετάρτη το πρωί (02.10.24).

Πρόκειται για 26χρονο κάτοικο Ιερουσαλήμ, με καταγωγή από Θεσσαλονίκη και γιο καταξιωμένου γιατρού.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, «καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Σημειώνεται πως έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν από το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν το Ιράν εξαπολύει την πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ.

Ανατριχιαστικά πλάνα από την επίθεση στο Τεκ Αβίβ δείχνουν δύο τρομοκράτες να κυνηγούν πολίτες στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει δύο τρομοκράτες, ένας από τους οποίους είχε στα χέρια του αυτόματο όπλο και ο άλλος μαχαίρι, ντυμένοι στα μαύρα, να περιφέρονται κατά μήκος ενός σταθμού του σταθμού πριν αρχίσουν να πυροβολούν και να σκοτώνουν.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι δύο ένοπλοι άνδρες «εξουδετερώθηκαν» από τις δυνάμεις ασφαλείας αφού όμως σκότωσαν έξι ανθρώπους.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Τελ Αβίβ σε δηλώσεις του είπε ότι οι τρομοκράτες μπήκαν στο συρμό του τραμ και άνοιξαν πυρ. Μετά βγήκαν και συνέχισαν να πυροβολούν πολίτες που ήταν στον δρόμο. «Δεν είναι Ισραηλινοί, γνωρίζουμε ποιοι είναι οι δράστες και κάνουμε έρευνες», είπε ακόμη.

newsit.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.