Ισραήλ: Εκτόξευσε πυραύλους το Ιράν – Επίθεση με όπλα στο κέντρο του Τελ Αβίβ με νεκρούς και τραυματίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Ιράν ξεκίνησε πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ το απόγευμα της Τρίτης (01/10/2024) με τις σειρήνες να ηχούν σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε το IDF.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Ιράν έχει εξαπολύσει πάνω από 100 πυραύλους κατά του Ισραήλ ενώ έχει δοθεί εντολή στους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να ενεργού ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες των Αρχών.

Το Ιράν σύμφωνα με αναλυτές στοχεύει τρεις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις και «ένα αρχηγείο μυστικών πληροφοριών βόρεια του Τελ Αβίβ», το οποίο είπε ότι έχει εκκενωθεί, όπως ανέφεραν νωρίτερα σήμερα Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει από νωρίς το απόγευμα (01/10/2024) το Ισραήλ ότι επίκειται πυραυλική επίθεση από το Ιράν. Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι τα συστήματα αεράμυνάς του βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Τελ Αβίβ με τις αρχές να προειδοποιούν τους πολίτες να περιορίσουν τις κινήσεις τους και να βρίσκονται κοντά σε καταφύγια για να προφυλαχθούν από βομβαρδισμούς και πυραυλικές επιθέσεις, ενώ η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε την αναχαίτιση ενός πυραύλου που εκτοξεύτηκε από το Λίβανο.

Τα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας του Ισραήλ κατάφεραν να εξουδετερώσουν έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Λίβανο, την ίδια στιγμή που η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του ισραηλινού στρατού καλεί τους πολίτες στο Τελ Αβίβ και στο κεντρικό Ισραήλ να κατευθυνθούν σε καταφύγια και να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία.

Την ίδια στιγμή, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και εννέα τραυματίες στην περιοχή Γιάφα, στο νότιο Τελ Αβίβ, με τις αστυνομικές αρχές να κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση. Σε πλάνα από κάμερες ασφαλείας εμφανίζονται δύο ένοπλοι την ώρα των πυροβολισμών.

newsit.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.