Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-2: Απέδρασε από τη Λιβαδειά με δύο γκολ στο φινάλε και επέστρεψε στην κορυφή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες καθώς επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά, με τα γκολ των Μαντί Καμαρά στο 86′ και Σβαμπ με πέναλτι στο 90+3′.

Ο Δικέφαλος είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν δημιούργησε πολλές μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως κατάφερε να βρει τη λύση στο φινάλε. Η κεφαλιά του Τισουντάλι στο 35′ πέρασε άουτ, ενώ ο Γκαραβέλης σταμάτησε τα σουτ των Τισουντάλι και Γκόμες. Ο Λεβαδειακός είχε κι αυτός ευκαιρίες για να σκοράρει με αποκορύφωμα το πέναλτι του Μπάλτσι στο 69′, το οποίο κατέληξε στο δοκάρι.

Οι ασπρόμαυροι επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας 16 βαθμούς, ενώ ο Λεβαδειακός παρέμεινε στους τέσσερις μαζί με τον Πανσερραϊκό κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο ΠΑΟΚ την κατοχή, ο Λεβαδειακός τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με δέκα αλλαγές σε σχέση με τη Στεάουα, διατηρώντας μόνο τον Κοτάρσκι στην αρχική διάταξη.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας από το πρώτο λεπτό και ο Λεβαδειακός αμύνθηκε μαζικά, θέλοντας να περιορίσει τους κινδύνους στα καρέ του Γκαραβέλη.

Οι ασπρόμαυροι προσπάθησαν με κάποια μακρινά σουτ να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, όμως όλες οι προσπάθειές τους ήταν άκαρπες. Η καλύτερη στιγμή του στο πρώτο μέρος ήταν η κεφαλιά του Τισουντάλι μέσα από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας, η οποία πέρασε άουτ.

Αντίθετα ο Λεβαδειακός είχε τρεις τελικές για να σκοράρει. Στο 30ο λεπτό ο Τσοκάι εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ κοντά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως η προσπάθειά του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ρομό μέσα από τη μικρή περιοχή.

Στο 40′ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο Ζίνι έκλεψε την μπάλα από τον Μπακαγιόκο, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Μπάλτσι αστόχησε από την άσπρη βούλα, Καμαρά και Σβαμπ έδωσαν τη λύση

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή και τον Λεβαδειακό να έχει σαν πρώτο μέλημα να υπερασπιστεί τα μετόπισθεν. Η πρώτη τελική του δευτέρου μέρους ήταν ένα σουτ του Τσοκάι στο 48ο λεπτό, η οποία πήγε πάνω από τα δοκάρια.

Η πρώτη καλή στιγμή του Δικεφάλου στο δεύτερο μέρος ήταν στο 62′. Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε την μπάλα από τον Τσοκάι και μοίρασε στον Τισουντάλι που έκανε το σουτ, αλλά ο Γκαραβέλης τον σταμάτησε. Ο Γκόμες πήρε το ριμπάουντ αλλά το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε είχε απάντηση από τον Γκαραβέλη.

Ο Λεβαδειακός κέρδισε πέναλτι μέσω VAR, αλλά ο Μπάλτσι που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά μετά ο Γιαννιώτας εκτέλεσε από δύσκολη γωνία, όμως η προσπάθειά του πήγε ψηλά.

Στο 86ο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Μαντί Καμαρά μετά από γέμισμα του Βιεϊρίνια. Ένα γκολ που προκάλεσε ένταση, γιατί οι παίκτες του Λεβαδειακού φώναξαν γιατί δεν πέταξαν την μπάλα εκτός οι παίκτες του Δικεφάλου.

Στις καθυστερήσεις ο Δικέφαλος πέτυχε ένα ακόμα γκολ. Ο Κωνσταντέλιας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Λιάγκας έκανε το στοπ με το χέρι. Ο VAR τον κάλεσε να δει τη φάση και έδωσε πέναλτι με τον Σβαμπ να ευστοχεί.

Λεβαδειακός: Γκαραβέλης, Λιάγκας, Μεχία (65′ Πλέγας), Παπαδόπουλος, Τσάπρας, Τσοκάι (89′ Κάσσος), Μορέιρα, Πεντρόσο (65′ Κωστή), Μπάλτσι, Ζίνι (53′ Γιαννιώτας), Ρομό (89′ Όζμπολτ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (46′ Βιεϊρίνια), Λόβρεν, Κόλι, Γκόμες, Μπακαγιόκο (59′ Καμαρά), Σβαμπ, Μουργκ (72′ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (72′ Ντεσπόντοφ), Σορετίρε (59′ Τάισον), Τισουντάλι.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.