Σβόλης για προσυνεδριακή ημερίδα της ΚΕΔΕ: Επιθυμούμε το κοινωνικό κράτος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Μία σημαντική προσυνεδριακή ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έλαβε χώρα στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου στις 3/10/2024 για την υγεία και την κοινωνική πολιτική.

Για εμάς η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να υιοθετεί τα άκρα. Δεν συμφωνούμε με τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό, δεν συμφωνούμε και με τις ουτοπικές σκέψεις περί αταξικής κοινωνίας και κοινωνικής επανάστασης, που άλλωστε η ιστορία απέδειξε ότι οδήγησε στο άλλο άκρο του ολοκληρωτικού κρατικού-γραφειοκρατικού καπιταλισμού.

Εμείς επιθυμούμε το κοινωνικό κράτος, την κοινωνική προστασία, την κοινωνική παρέμβαση.

Σταθήκαμε σε προβλήματα όπως η πρωτοβάθμια περίθαλψη, η κατάργηση Κέντρων Δημιουργικής  Απασχόλησης  Παιδιών -ΚΔΑΠ (στον Δήμο Πατρέων ήδη καταργήθηκε μια δημοτική δομή), η αδυναμία της  ενεργειακής αυτονομίας, το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55-67 και άλλα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται πόρους, στελέχωση, εξάλειψη της γραφειοκρατίας αλλά και όραμα ώστε να έχει την ευθύνη για όλα όσα αφορούν το πολίτη, ακόμα και την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ευχόμαστε τα αποτελέσματα και οι αποφάσεις του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο να μετουσιωθούν  σε πράξεις.

https://ksvolis.gr/nai-sto-koinoniko-kratos-tin-koinoniki-prostasia-tin-koinoniki-paremvasi/ “

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.