Χριστίνα Αλεξοπούλου: Παρέμβαση για τους πυρόπληκτους του Ερυμάνθου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Αχαΐας και πρώην υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου, ανέφερε:

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την ενίσχυση της πληγείσας, από την πρόσφατη πυρκαγιά, περιοχής του Δήμου Ερυμάνθου. Σε στενή συνεργασία με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, με τον οποίο διατηρούμε συνεχή επικοινωνία, προωθούνται τα αιτήματα του Δήμου για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης των δημοτικών υποδομών.

Παράλληλα, βρίσκεται σε τελικό στάδιο η οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται η λήψη της εισήγησης δημοσιονομικών επιπτώσεων από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα το σχήμα της στεγαστικής συνδρομής.

Επιπλέον, με τον κ. Τριαντόπουλο  συζητήσαμε για το ζήτημα της προσωρινής στέγασης των πληγέντων και ειδικότερα για θέματα που αφορούν στη διαχείριση οικίσκων που παραχωρεί η Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.

Είμαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι στιγμής εξέλιξη της διαδικασίας, καθώς βλέπουμε αποτελέσματα στις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί. Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι συνεχείς και προσανατολισμένες στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πολιτών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.