“Πιέσεις” σε Καραμανλή – Σαμαρά για να παραστούν στην εκδήλωση των 50 χρόνων της ΝΔ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αφόρητες είναι οι πιέσεις που δέχονται οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να δώσουν το παρών στην γιορτή για τα 50 χρόνια της ΝΔ που διοργανώνεται αύριο Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, στις 8μμ στην Ρηγίλλης, μπροστά από το εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο που φιλοξένησε τα γραφεία του κόμματος για αρκετές δεκαετίες.

Τη Δευτέρα τους τηλεφώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να τους προσκαλέσει χωρίς όμως να πάρει απάντηση.

Σχεδόν είχαν αποφασίσει να μην προσέλθουν με βασικό επιχείρημα ότι έδωσαν το παρών στην μεγάλη γιορτή και το επετειακό συνέδριο που έγινε στο Ζάππειο. Δέχονται βομβαρδισμό τηλεφωνημάτων. Στον μεν Κώστα Καραμανλή το βασικό επιχείρημα είναι ότι δεν μπορεί να απουσιάζει ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ στον δε Αντώνη Σαμαρά ότι δεν πρέπει «να κόψει τους κάβους» από το κόμμα παρά τα αρνητικά συναισθήματά που τρέφει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι στενοί τους συνεργάτες χθες έριξαν αρκετά τους τόνους.

Επίσημη απάντηση δεν δόθηκε από καμιά πλευρά. Η εκτίμηση όμως είναι ότι εάν έρθουν στην Ρηγίλλης -που φαίνεται και το πιο πιθανό σενάριο – θα έρθουν και οι δύο καθώς εδώ και καιρό είναι σε ανοιχτή επικοινωνία.

www.newsit.gr/ 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.