Κεραμέως: Ιστορικό ρεκόρ στην απασχόληση το 1ο οκτάμηνο 2024

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρει στην αύξηση της απασχόλησης και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί.

Ειδικότερα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κεραμέως, αναφέρει στην ανάρτησή ότι «σκοπός είναι η αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης για όλους και η καλύτερα επαγγελματική καθημερινότητα», ενώ μεταξύ άλλων δημοσίευσε στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, τα οποία όπως λέει «δείχνουν ρεκόρ απασχόλησης για το πρώτο 8μηνο του 2024».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως:

«Η αύξηση της απασχόλησης είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών μας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Σκοπός μας είναι η αύξηση ευκαιριών απασχόλησης για όλους και η καλύτερη επαγγελματική καθημερινότητα. Μόλις δημοσιεύθηκαν τα νέα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, τα οποία δείχνουν ρεκόρ απασχόλησης για το πρώτο 8μηνο του 2024, δηλαδή:

+299.148 θέσεις εργασίας στο θετικό ισοζύγιο απασχόλησης, η υψηλότερη επίδοση που έχει καταγραφεί ποτέ (από το 2001 που καταγράφονται τα στοιχεία αυτά)
Αύξηση 6,5% σε σύγκριση με το 2023.
2.227.877 προσλήψεις το πρώτο οκτάμηνο, αυξημένες κατά 89.525 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023.
54,11% πλήρους απασχόλησης
36,53% μερικής απασχόλησης
9,36% εκ περιτροπής εργασίας

Συνεχίζουμε με στόχο περισσότερες και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, στηρίζοντας εργαζόμενους και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.