Έξοδος 28ης Οκτωβρίου: Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά – Αυξημένη η κίνηση και στους δρόμους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το αδιαχώρητο επικράτησε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι επιβάτες ενημερώθηκαν από τις ναυτιλιακές εταιρείες ότι η απεργία της ΠΝΟ έφτασε στο τέλος της, επιτρέποντας την κανονική εκτέλεση των δρομολογίων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από συνάντηση των συνδικαλιστών της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη. Με την ανακοίνωση της επανεκκίνησης των δρομολογίων, το λιμάνι του Πειραιά κατακλύστηκε από αυτοκίνητα και επιβάτες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ατέλειωτες ουρές και ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι περίμεναν να επιβιβαστούν στα πλοία.

Τα πρώτα δρομολόγια έχουν ήδη ξεκινήσει, με τα πλοία να αναχωρούν με μεγάλη πληρότητα λόγω του τριημέρου. Αναφορικά με εκείνους που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν καθώς δεν απέπλευσαν τα πρωινά δρομολόγια θα εξυπηρετηθούν είτε με έκτακτα δρομολόγια είτε θα συμπτυχθούν στα ήδη προγραμματισμένα.

Μετ’εμποδίων η κίνηση των οχημάτων στους περισσότερους κεντρικούς οδικούς άξονες

Σύμφωνα με την Τροχαία Αθηνών, τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στον Κηφισό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας όπου σχηματίζονται ουρές από αυτοκίνητα ενώ δυσχέρεια παρατηρείται και στη Λεωφόρο Κηφισίας, τη Λεωφόρο Αθηνών-Κορίνθου, τη Λεωφόρο Μεσογείων, ανά διαστήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, όπως και στο κέντρο της Αθήνας, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη Σταδίου, αλλά και στην Πανεπιστημίου.

Εντωμεταξύ νωρίτερα ένα τροχαίο που έγινε στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της εξόδου για Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά προκάλεσε ακόμα περισσότερα προβλήματα στην κυκλοφορία.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας, κυκλοφοριακή δυσχέρεια παρατηρείται:

Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας η κατάσταση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας είναι «ασφυκτική».
Συγκεκριμένα με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από τη Μεταμόρφωση μέχρι και το Αιγάλεω και από του Ρέντη μέχρι το Παλαιό Φάληρο στην κάθοδο, ενώ αντίστοιχη εικόνα με ακινητοποιημένα οχήματα καταγράφεται στην άνοδο από το Μοσχάτο μέχρι και την Νέα Φιλαδέλφεια.
Στη λεωφόρο Κηφισίας ανά διαστήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Από τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας μέχρι την έξοδο Χαλανδρίου στην άνοδο και από το Δαχτυλίδι Αμαρουσίου μέχρι τον Φάρο Ψυχικού στην κάθοδο.
Στη λεωφόρο Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα καθόδου, από το Χαϊδάρι μέχρι τον Σκαραμαγκά.
Στη λεωφόρο Μεσογείων και στα δύο ρεύματα.
Στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου κυρίως στην άνοδο, από Ηλιούπολη μέχρι Καρέα.
Στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου από και προς το Χίλτον
Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας
Στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι τη διασταύρωση με Αλεξάνδρας.
Σε δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Στην Αττική Οδό σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της εταιρείας, οι καθυστερήσεις ξεπερνούν τα 30΄.

Ειδικότερα, καθυστερήσεις καταγράφονται στο ρεύμα προς Ελευσίνα άνω των 30’ από κόμβο Κάντζας έως κόμβο Μεταμόρφωσης.

Καθυστερήσεις υπάρχουν και στην Περιφ. Υμηττού 25′-30′ από κόμβο Αγίας Παρασκευής έως κόμβο Μεταμόρφωσης.

Καθυστερήσεις 10′-15΄ στις εξόδους για Λαμία (ρεύμα προς Αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα)

real.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.