Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη και Δούκα στο 40% της ενσωμάτωσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα πρώτα αποτελέσματα από την εκλογική διαδικασία για την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δόθηκαν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας προηγούνται στο 40% του συνόλου των αποτελεσμάτων. Ειδικότερα ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 33,06% και ο Χάρης Δούκας 22,9%. Ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 19,45%.

Η συμμετοχή των εκλογέων που ξεπέρασε τις 302.000 χάρισε χαμόγελα σε υποψήφιους και στελέχη του κόμματος, ενώ η εγγραφή 183.000 νέων μελών προκαλεί αισιοδοξία.

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 20:00, ενώ όπου υπήρχαν ουρές, δόθηκε παράταση.

Τα πρώτα αποτελέσματα από το Εξωτερικό:

Μεγάλη Βρετανία

Στην Μεγάλη Βρετανία δημιουργήθηκε μόνο ένα εκλογικό κέντρο σε ξενοδοχείο του Λονδίνου. Η κάλπη άνοιξε στις 10:22 τοπική ώρα και έκλεισε στις 5 το απόγευμα. Η εκλογική διαδικασία πήρε παράταση μιας ώρας καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κάποιοι ήρθαν αφότου έκλεισαν οι κάλπες και δεν τελικά δεν κατάφεραν να ψηφίσουν. Συνολικά ψήφισαν 266 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ και από αυτούς έλαβαν κατά σειρά ψήφων: Γερουλάνος Παύλος 96, Διαμαντοπούλου Άννα 92, Ανδρουλάκης Νίκος 46, Δούκας Χάρης 24, Γιαννακοπούλου Νάντια 3, Κατρίνης Μιχάλης 3, Άκυρα 2.

Γαλλία

Ομαλά ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ στο Παρίσι, όπου συμμετείχαν 56 ψηφοφόροι. Η Άννα Διαμαντοπούλου συγκέντρωσε 19 ψήφους, ο Χάρης Δούκας 14, ο Παύλος Γερουλάνος 12, ο Νίκος Ανδρουλάκης 8, η Νάντια Γιαννακοπούλου 2 και ο Μιχάλης Κατρίνης μία ψήφο.

Κύπρος

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξασφάλισε ο «Φιλελεύθερος» Κύπρου, όσον αφορά στους ψηφοφόρους της Λευκωσίας, οι ψήφοι κατανέμονται ως εξής:

Ψήφισαν 164

Ανδρουλάκης 32

Γερουλάνος 45

Γιαννακοπούλου 5

Διαμαντοπούλου 36

Δούκας 34

Κατρίνης 11

Λευκό 1

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.