Ξεκίνησε στην «Αγορά Αργύρη» η ετήσια έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου(ΦΩΤΟ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεκάδες φίλοι των εικαστικών και της ερασιτεχνικής δημιουργίας έδωσαν το βράδυ της Τετάρτης 3 Σεπτεμβρίου το παρών στα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Πατρέων «Κόσμος – Μικρόκοσμος», η οποία θα φιλοξενείται έως και την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στους χώρους της «Αγοράς Αργύρη».

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερες από 100 δημιουργίες 400 μαθητών (ενηλίκων και ανηλίκων), από τα τμήματα ζωγραφικής, κεραμικής, αγιογραφίας και ιστορίας της τέχνης.

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αποστόλης Αγγελής ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος και η αντιδημαρχία πολιτισμού για την ενίσχυση του εικαστικού εργαστηρίου παρά τη δυσμενή συγκυρία και τη μηδενική χρηματοδότηση των πολιτιστικών δομών από την κυβέρνηση.

Η υπεύθυνη του Εικαστικού Εργαστηρίου Μαρία Μανεσιώτη αναφέρθηκε στους στόχους και τη δουλειά που γίνεται σε αυτό. Ο διευθυντής του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας Μιχάλης Καραγεωργίου, αναφέρθηκε στο έργο που γίνεται από τους καθηγητές του εργαστηρίου οι οποίοι κάθε χρόνο διδάσκουν σε κρατούμενους ζωγραφική, κεραμική και αγιογραφία.

 

Στα τμήματα του Εικαστικού Εργαστηρίου διδάσκουν οι: Αβραμοπούλου Ιφιγένεια (ζωγράφος), Αγάθου Χρύσα (ζωγράφος), Καραλή Βασιλική (ζωγράφος), Καρατζά Άννα (ζωγράφος), Μπρεσού Κλαίρ Γκαναέλ (ζωγράφος), Σπηλιοπούλου Ευαγγελία (ζωγράφος), Στάμου Βασιλική (ζωγράφος), Φερεντίνος Παναγιώτης (ζωγράφος), Φούντζουλας Αλέξιος (ζωγράφος, Κανελλοπούλου Μαρία (Κερμαίστρια), Μεθενίτης Σπύρος (Κεραμίστας), Λαμπρινάκος Πέτρος (Αγιογραφία), Γιαννούλη Πολυξένη (Ιστορία της Τέχνης).

Για τη χειμερινή εικαστική σεζόν (Νοέμβριος 2024 – Μάιος 2025) συνεχίζονται οι εγγραφές σε όσα τμήματα υπάρχουν κενές θέσεις στα παιδικά και ενηλίκων.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά Δευτέρα έως και Παρασκευή πρωινές ώρες από 10:00 – 13:00 στο τηλ. 2610-620-724 ή επισκεπτόμενοι τα εργαστήρια τις ίδιες μέρες και ώρες στο Παλαιό 29ο Δημοτικό σχολείο, Αυτοκρ. Θεοδοσίου 12, ή με το E-mail: art.patras@patraς.gr

Ώρες λειτουργίας έκθεσης :

Καθημερινές πρωί: 09:00 – 14:00 απόγευμα 17:00 – 21:00

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.