Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνταγή για παραδοσιακά γιουβαρλάκια από μοσχαρίσιο κιμά με δεμένο αυγολέμονο και όλα τα μυστικά τους  από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.

Υλικά

κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια (λάπα)
κρεμμυδι 1 μεγάλο
σκορδο 1 σκελίδα
ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
αυγα 1 μέτριο
άνηθος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
ρυζι 60 γραμμάρια Καρολίνα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
πιπέρι Κατά βούληση

Για το πανάρισμα

αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια περίπου

Για τον ζωμό στη κατσαρόλα

νερό 1800 ml – 2 λίτρα βραστό
ελαιολαδο 60 ml
ρυζι 60 γραμμάρια Καρολίνα
αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού

Για το αυγολέμονο

κρόκους αυγού 2
λεμονι Χυμό από 1
κορν φλαουρ 1 κουταλάκι του γλυκού

daddy-cool.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.