Η Ρωσία έβαλε την Ελλάδα στη λίστα με τις «μη φιλικές χώρες»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις χώρες που προωθούν «καταστροφικές συμπεριφορές, αντίθετες προς τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες» συγκαταλέγονται Ελλάδα και Κύπρος, σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση που δημοσίευσε τη σχετική λίστα με απόφαση του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν.

Ηλίστα αυτή αποτελεί ουσιαστικά ανανέωση του καταλόγου των «μη φιλικών» χωρών προς τη Ρωσία, ο οποίος διαμορφώθηκε μετά την ανταλλαγή κυρώσεων. Εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, περιλαμβάνονται σχεδόν όλα τα κράτη της ΕΕ, εκτός από την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, καθώς και χώρες του ΝΑΤΟ, με εξαίρεση την Τουρκία.

Συνολικά, η λίστα απαριθμεί 47 χώρες και εδαφικές κτήσεις, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν, αντιπροσωπεύοντας τον «δυτικό συνασπισμό».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, η λίστα αυτή είναι συνέχεια διατάγματος του Βλαντίμιρ Πούτιν, με το οποίο η Ρωσία θα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια και διευκολύνσεις σε πολίτες από τις χώρες αυτές που «ενστερνίζονται τις παραδοσιακές ρωσικές αξίες» και επιθυμούν να μετεγκατασταθούν στη Ρωσία.

Το διάταγμα προβλέπει μια απλοποιημένη διαδικασία για όσους απορρίπτουν τις «νεοφιλελεύθερες πρακτικές» των χωρών τους, οι οποίες συγκρούονται με τις παραδοσιακές αξίες. Ρωσικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι δεκάδες πολίτες από δυτικές χώρες έχουν ήδη εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.