Ένταση στον ΟΗΕ κατά την ομιλία Νετανιάχου: Οι απειλές στο Ιράν και η αποχώρηση διπλωματών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εμφάνιση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Ισραηλινός πρωθουπργός, τόνισε πως δεν υπάρχει σπιθαμή του Ιράν που να μην μπορεί να πλήξει το Ισραήλ, το οποίο επιδιώκει την ειρήνη αλλά παλεύει για την ύπαρξή του.

Μάλιστα, ο Ισραηλινός πωθυπουργός χωρίς να δίνει απάντηση στις διεθνείς πιέσεις για εκεχειρία, προεδοποίησε το Ιράν ότι εάν εξαπολύσει πλήγμα θα δεχτεί ανάλογη απάντηση. «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα», πρόσθεσε ο Ισραηλινός ηγέτης.

Για τη Γάζα, τόνισε ότι η Χαμάς πρέπει να φύγει δια παντός και ότι ειρήνη θα επιτευχθεί εάν επιστραφούν οι Ισραηλινοί όμηροι. Ο Ισραηλινός στρατός έχει εξοντώσει το ήμισυ των 40.000 μαχητών της Χαμάς και το 90% των εγκαταστάσεων της, πρόσθεσε.

Δεκάδες διπλωμάτες αποχώρησαν από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επιχείρηση σε Γάζα και Λίβανο. Αποδοκιμασίες ξέσπασαν από τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα, ωστόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επέμεινε: «Αποφάσισα να έρθω εδώ και να ξεκαθαρίσω ενάντια στα ψέματα και τις συκοφαντίες» που ακούγονται.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου καλείται να ξεκαθαρίσει από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι δεν υπάρξει κλιμάκωση στο νότιο Λίβανο την ώρα που οι διεθνείς πιέσεις να αποτραπεί χερσαία επέμβαση και κλιμάκωση εντείνονται. Κυβερνητικές πηγές στο τελ Αβίβ αναφέρουν ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με την πρωτοβουλία της Ουάσιγκτον για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, θα συνεχιστούν ώστε «οι εκτοπισμένοι Ισραηλινοί να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

real.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.