Η γελοία εχθροπάθεια στα σόσιαλ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το παρακάτω εύστοχο σχόλιο ανήρτησε στο fb η βουλεύτρια Αχαΐας της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου, στον απόηχο του περιστατικού της μεγάλης Ελληνίδας ερμηνεύτριας:

Είναι εκτός ελέγχου πλέον αυτή η γελοία εχθροπάθεια στα σόσιαλ.
“Πέφτει ” επί σκηνής Ηρωδείου μια σπουδαία τραγουδίστρια, η Μαρινέλλα. Το μόνο που αξίζει στην περίσταση αλλά και στην ίδια, τη διαδρομή και το μεγάλο ταλέντο της (το μόνο που αξίζει σε καθε άνθρωπο θα έλεγα) είναι το “Περαστικά ” και η αποφυγή αναπαραγωγής του βίντεο. Αυτό και τίποτα άλλο. Με σεβασμό και αγάπη.
Και τι βλέπουμε; Αναλύσεις, κακίες, απανθρωπιά, από τη μια μεριά. Έπρεπε δεν έπρεπε στην ηλικία της να ανέβει στη σκηνή του Ηρωδείου, έπρεπε ή δεν έπρεπε να πίνει τσάι, και άλλες αθλιότητες. Σάμπως να μην “πέφτουν ” άνθρωποι σε πολύ νεότερες ηλικίες, σάμπως να θεωρεί ο καθένας και η καθεμιά τον εαυτό του ικανό/ή να υποδείξει στη σπουδαία Μαρινέλλα ή προχτές στην απίθανη Ζωζώ ή σε οποιονδήποτε άνθρωπο μέχρι ποια ηλικία επιτρέπουν “οι ειδήμονες ” την εμφάνιση επί σκηνής της ζωής εντέλει.
Από την άλλη μεριά, βρίσιμο με εκφράσεις γυρίστε στο βόθρο με τα σκ..ά, εναντίον των προηγούμενων. Και πάλι στο όνομα της “πτώσης ” μιας σπουδαίας.
Η νοοτροπία “πρωινάδικου ” παντού πια δεν αφήνει κανένα περιθώριο σεβασμού σε ό,τι έχει αποτελέσει (και για όσους έχει αποτελέσει) πολιτισμική αξία.
Ένα ανθρώπινο “Περαστικά “. Ένα και μόνο “Περαστικά “.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.