Εύλογος θυμός

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aλεξάνδρα Δημοπούλου (ΙΤΥΕ πανεπιστημίου Πατρών, σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων στο θέμα των αδέσποτων ζωών, μέλος του ΔΣ της ΠΦΠΟ) ανήρτησε στο fb την «ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης έστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία»:

Η επιστολή:

ΠΡΟΣ : Πρωθυπουργό κον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτες δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,

Παρά το σεβασμό μας σε κάθε θεσμικό ρόλο στη χώρα μας και ευρύτερα, κρίνουμε πως πρέπει να απευθυνθούμε σ’ εσάς, καθώς τεράστια απογοήτευση, ανησυχία και φόβους για την πορεία, μάς προκάλεσαν οι ανυπόστατες και με απαράδεκτο τρόπο δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Γεώργιου Φλωρίδη, στην ερώτηση δημοσιογράφου για τα ολοένα και περισσότερα περιστατικά κακοποίησης ζώων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας παρά την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου.

Συγκεκριμένα απάντησε : «Αν τα μετρήσουμε δεν είναι και τόσα πολλά. Απλώς η δύναμη της εικόνας είναι μεγάλη, δηλαδή πολλαπλασιάζει αυτό… το… τέτοιο…».

Δικαίως προκλήθηκε τεράστια κατακραυγή εντός και εκτός φιλοζωικής κοινότητας, εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς ο υψηλός αριθμός βάναυσων κακοποιήσεων ζώων στη χώρα μας, εδώ και χρόνια είναι κάτι μετρήσιμο, καταγεγραμμένο και διεθνώς κατακριτέο.

Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που αυστηροποιήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο.

Ο κ. Φλωρίδης ηγείται ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου -κοινωνικοπολιτικά- Υπουργείου και προ των δηλώσεών του θεωρούσαμε αναμφισβήτητο πως ως νυν Υπουργός Δικαιοσύνης αλλά και ως πρώην απλός πολίτης της χώρας:

    • θα ήταν ενημερωμένος,

    • θα ήταν προβληματισμένος,

    • θα γνώριζε πως διεθνείς μελέτες συνδέουν ευθέως τις πράξεις κακοποιητικής συμπεριφοράς και βίας προς τα ζώα με τη διαπροσωπική βία και μάλιστα οι πράξεις αυτές λειτουργούν ως προγνωστικός παράγοντας για την εκδήλωση διαπροσωπικής βίας (προς συντρόφους, παιδιά, ηλικιωμένους, συμμαθητές κ.ο.κ),

    • ως νυν Υπουργός Δικαιοσύνης, θα είχε ήδη επιληφθεί κάποιου στρατηγικού σχεδιασμού με σκοπό την καλυτέρευση της κατάστασης στη χώρα μας αντί μιας προκλητικά επικίνδυνης χαλαρής και χωρίς συναίσθηση αντιμετώπισης.

Η βία είναι κατακριτέα στη σύγχρονη κοινωνία από όπου κι αν προέρχεται, προς όποιον κι αν απευθύνεται.

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ, παρακαλούμε θερμά όπως επιληφθείτε του σοβαρού θέματος ως αναφέρθηκε συνοπτικά ανωτέρω, καθώς ουδείς πλέον αντιμετωπίζει ανεκτικά οπισθοδρομήσεις στη χώρα μας.

Με εκτίμηση,

Άννα Τοσούνογλου Πρόεδρος

Μαρία Χουστουλάκη Γ.Γραμματέας

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.