Προκριματικά Μουντιάλ: Ηττήθηκαν Αργεντινή και Βραζιλία – BINTEO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιβεβαιώνοντας ότι διανύει περίοδο «κακού φεγγαριού», η εθνική Βραζιλίας υπέστη ακόμη μία ήττα στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, αυτή τη φορά από την Παραγουάη, η οποία επικράτησε με 1-0 στην αναμέτρηση που διεξήχθη στην Ασουνσιόν.

Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα της «σελεσάο» και ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά τα όσα είπε ο ομοσπονδιακός προπονητή, Ντοριβάλ Τζούνιορ, ο οποίος δήλωσε πως η Βραζιλία θα βρεθεί στον τελικό της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στον ενιαίο όμιλο της Νότιας Αμερικής, οι Βραζιλιάνοι έχουν χάσει τους μισούς από τους αγώνες τους σε αυτά τα προκριματικά.

Οι πρώτες τρεις ήττες ήταν απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, συγκεκριμένα την Ουρουγουάη (0-2), την Κολομβία (1-2) και την Αργεντινή (0-1). Ωστόσο, στην Ασουνσιόν, η Βραζιλία ηττήθηκε από μια ομάδα που είχε σκοράρει μόλις ένα γκολ στις πρώτες επτά αγωνιστικές.

Ο Αργεντινός προπονητής της Παραγουάης, Γκουστάβο Αλφάρο, παρέταξε μία ιδιαίτερα «βραζιλιάνικη» ομάδα, με πέντε βασικούς παίκτες να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Και παρά το γεγονός ότι διέθετε την επιθετική τριπλέτα της Ρεάλ Μαδρίτης, οι Βινίσιους και Ροντρίγκο δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά, όπως και ο Έντρικ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο 21χρονος Ντιέγκο Γκόμες στο 20ο λεπτό.

Νωρίτερα, η Αργεντινή ηττήθηκε από την Κολομβία με 2-1, αλλά παρέμεινε επικεφαλής στη βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με τους Μοσκέρα (25’) και Ροντρίγκες (60’, πέναλτι), ενώ για την «αλμπισελέστε», που αγωνίστηκε ξανά χωρίς  τον τραυματία Λιονέλ Μέσι, ισοφάρισε προσωρινά ο Γκονζάλες στο 48ο λεπτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.