Europa League: Πάρτι του Άγιαξ στην πρεμιέρα του στη League Phase, ισοπαλία στο Ολίμπικο, με ανατροπή η Μπράγκα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την προσπάθειά του στη League Phase του Europa League ο Άγιαξ, ο οποίος νίκησε άνετα με 4-0 την Μπεσίκτας και πήρε το πρώτο του τρίποντο στη διοργάνωση.

Ο Αίαντας ευτύχησε να προηγηθεί με τον Φιτζ-Τζιμ στο 31′ με τον 21χρονο να εκμεταλλεύεται μια ασυνεννοησία στην άμυνα των Τούρκων και να πλασάρει με το δεξί για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν άλλα δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο μέρος με τον Γκοντς να πλασάρει με το δεξί μέσα από την περιοχή έπειτα από ωραία πάσα του Τραορέ στο 51′ και τον Τέιλορ να μετατρέπει σε γκολ την ασίστ του Μπρόμπεϊ στο 55′.

Το κερασάκι ήρθε να βάλει στο 73ο λεπτό ο Γκοντς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στη βραδιά.

Στο Ολίμπικο η Ρόμα έμεινε στο 1-1 με την Αθλέτικ σε ένα κλειστό παιχνίδι.

Οι τζιαλορόσι πήραν το προβάδισμα στο 32′ με τον Ντόβμπικ, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά με κεφαλιά έπειτα από τη σέντρα του Ανχελίνιο από αριστερά.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφερε να ισοφαρίσει πέντε λεπτά πριν το φινάλε με κεφαλιά του Παρέδες από το γύρισμα του Νούνιες.

Με ήρωα τον Μπρούμα που σκόραρε δύο φορές στο φινάλε, η Μπράγκα νίκησε 2-1 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί είχαν προηγηθεί με το πέναλτι του Ντάβιντα στο 30′ και φάνηκε να κρατούν τη νίκη όμως ο άλλοτε εξτρέμ του Ολυμπιακού χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ βρίσκοντας δίχτυα στο 88′ για το 1-1 και ολοκληρώνοντας την ανατροπή στο 90’+5′ με εκτέλεση πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη ο Κανικόβσκι στο 90’+8′ και ο Ασάντε στο 90’+9′.

Στο πιο παραγωγικό παιχνίδι της βραδιάς, η Άιντραχτ αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με τη Βικτόρια Πλζεν, με τους Τσέχους να ισοφαρίζουν με δύο γκολ στο φινάλε.

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με τον Εκιτικέ στο 38′ και οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Σουλτς στο 41′. Ο Εμπιμπέ (62′) και ο Κρίστενσεν (67′) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους όμως η Πλζεν βρήκε την ισοφάριση με τα γκολ του Αντού στο 86′ και του Γιαμέλκα στο 90’+2′.

Εκρητική ήταν η Στεάουα Βουκουρεστίου απέναντι στη Ρίγα, την οποία και νίκησε άνετα με 4-1. Ο Μπιρλιγκέα άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στο 8′ με τους Λετονούς να ισοφαρίζουν προσωρινά στο 23′ με τον Λίπουσεκ. Ο Στεφανέσκου ανέκτησε το προβάδισμα των γηπεδούχων στο 32′ και ο Ολάρου με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος (58′, 69′) υπέγραψε τον θρίαμβο για τους Ρουμάνους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.