Champions League, League Phase: Με τριάρα τιμώρησε η Σπάρτα το φάντασμα της Σάλτσμπουργκ, στο μηδέν η Μπολόνια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην πρώτη αγωνιστική της League Phase στο Champions League, η Σπάρτα Πράγας έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση, υποχρεώνοντας τη Σάλτσμπουργκ σε πολύ άσχημη ήττα. Από την άλλη πλευρά, η Μπολόνια προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι απέναντι στην κατώτερη Σαχτάρ, ωστόσο η αναποτελεσματικότητά της στο επιθετικό τρίτο και η απειρία της δεν της επέτρεψαν κάτι περισσότερο από τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Σπάρτα ξεκίνησε από το πρώτο λεπτό του αγώνα, κάνοντας φανερές τις προθέσεις της, με τους Τσέχους να σκοράρουν μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Κάαν Καΐρινεν πήρε το ριμπάουντ μετά από επέμβαση του αντίπαλου τερματοφύλακα και όντας εντελώς αμαρκάριστος σούταρε αμέσως, διαμορφώνοντας το 1-0. Μάλιστα, η ομάδα δεν σταμάτησε εκεί, αφού οι παίκτες συνέχισαν να πιέζουν ψηλά, να έχουν συνεργασίες και ενέργεια στο παιχνίδι τους και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει εύκολα και δεύτερο τέρμα.

Αυτή την εικόνα παραλίγο να ανατρέψει η Αυστριακή ομάδα, με το τέρμα του Μούσα Γεό ωστόσο να ακυρώνεται για οφσάιντ. Πέρα από αυτή τη φάση, η Σάλτσμπουργκ απείλησε μόλο με ένα σουτ στο 29′ και σε γενικές γραμμές έδειχνε πως δεν μπορεί να ανεβάσει ρυθμό στο παιχνίδι της, παρά το γεγονός πως βρισκόταν πίσω στο σκορ.

Αυτό σταδιακά άρχιζε να αλλάζει, αφού η Σπάρτα περίμενε περισσότερο πίσω, επιχειρούσε να χτυπήσει στην κόντρα και επομένως η κατοχή πέρασε σε μεγάλο βαθμό στους Αυστριακούς, δίχως και πάλι να πετύχουν κάποιο τέρμα έως την ανάπαυλα. Δυστυχώς για εκείνους, μία αντεπίθεση ήταν αρκετή για την ουσιαστική Σπάρτα, με τον Βίκτορ Ολατούτζι να δέχεται την μπάλα σε πλαϊνή θέση κοντά στο τέρμα και με ένα δυνατό σουτ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του στο 44ο λεπτό.

Στην επανάληψη, η τσεχική ομάδα συνέχιζε επί της ουσίας να μένει πίσω από τη μπάλα, προσπαθώντας να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα. Αυτή η στρατηγική απέδωσε ξανά καρπούς, αφού στο 58′ ο Λάτσι σφράγισε ουσιαστικά το τρίποντο. Ο Ολατούντζι δεν πλάσαρε στο τετ-α-τετ, έδωσε στον Λάτσι και εκείνος, αφού έκανε μία ντρίπλα, σούταρε για το 3-0, την ώρα που η άμυνα της Σάλτσμπουργκ βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση. Δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από πλευράς Αυστριακών και έτσι η Σπάρτα πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σπάρτα: Βίνταλ, Βίτικ, Πανάκ, Ζέλενι, Πρεσιάδο, Λάτσι, Καϊρίνεν, Βίσνερ (71′ Ράινς), Μπιρμάντσεβιτς, Ολατούντζι (64′ Ραχμάνι), Χάρασλιν (71′ Κρασνίκι)

ΖάλτσμπουργκΜπλάσβιχ, Ντέντιτς, Πιατκόφσκι, Μπλανκ, Μέλμπεργκ (46′ Ντιαμπού), Καπάλδο, Μπαΐτσετιτς, Κλαρκ ( 66′ Γκουρνά Ντουά), Νενέ (57′ Νταγκχίμ), Γεό (57′ Κονατέ), Γκλουκ

Όσον αφορά τον αγώνα μεταξύ Μπολόνια και Σαχτάρ, η ιταλική ομάδα, με τον Μπάμπη Λυκογιάννη στο αρχικό σχήμα, κλήθηκε να διαχειριστεί την απειρία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όμως, οι Ουκρανοί παραλίγο να πάρουν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Πος να ανατρέπει εντός περιοχής τον Σουντάκοφ και τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Παρόλα αυτά, ο Σκορούπσκι έδειξε την κλάση του και αποσόβησε το τέρμα με τρομερή επέμβαση, διατηρώντας το 0-0.

Έπειτα από αυτό το έντονο ξεκίνημα, ο δύο ομάδες προσέγγιζαν συντηρητικά το παιχνίδι, αφού μέχρι και το πρώτο ημίωρο δεν σημειώθηκε κάποια φάση άξια αναφοράς, με τον ρυθμό να είναι αρκετά αργός. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η πρώτη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 45+7′, με τον Σαντιάγκο Κάστρο να σουτάρει αμαρκάριστος στην κάτω αριστερή γωνία της εστίας και τον Ρίζνικ να κάνει απόκρουση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το μοτίβο παρέμεινε το ίδιο, ωστόσο η Μπολόνια έχασε στο 52′ μεγάλη φάση σε τετ-α-τετ με τον Λυκογιάννη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας. Οι Ιταλοί συνέχισαν να εμφανίζονται περισσότερο επικίνδυνοι από τους αντιπάλους τους, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν καθαρότητα σκέψης στην τελική προσπάθεια. Όσο πλησίαζε η αναμέτρηση προς την λήξη, η ταχύτητα έπεφτε και εύλογα ο αγώνας έληξε εν τέλει ισόπαλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπολόνια: Σκορούπσκι, Πος, Μποκέμα, Λουκουμί, Λυκογιάννης (78′ Φάμπιαν), Φαμπιάν, Φρόιλερ, Μορό (65′ Πομπέγκα), Ορσολίνι (65′ Λινγκ Τζούνιορ), Κάστρο (65′ Νταλίνγκα), Εντοί

Σαχτάρ: Ριζνίκ, Κονοπλιά (41′ Τόμπιας), Μποντάρ, Ματβιγιένκο, Πέδρο Ενρίκε, Μπονταρένκο, Κρισκίφ, Σουντάκοφ, Ζουμπκόφ, Σικάν (Νέβερτον 35′), Εγκινάλντο

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.