Ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κ.Υ.Χ. στην ετήσια Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πλήθος κόσμου και επισήμων κατέκλυσε τους χώρους της 21ης, καθιερωμένης πλέον, ετήσιας Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας, που έληξε με επιτυχία.

Πάρα πολλά και σημαντικά τα εκθετήρια αγροτικών προϊόντων, μηχανημάτων, ερασιτεχνικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων, εθελοντικών Οργανώσεων και Συλλόγων, ενημερωτικών συζητήσεων και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κ.Υ.Χ συμμετείχε με θέμα το Νερό ως πηγή ζωής και τους κινδύνους από τη διαφαινόμενη λειψυδρία. Υποστηρίζοντας πάντα την ατομική ευθύνη (χωρίς να παραβλέπει τη συλλογική και την πολιτική) στην  αντιμετώπιση των προβλημάτων, πρόβαλε ένα σύντομο video, παραθέτοντας μικρές –καθημερινές ενέργειες με τις οποίες ο άνθρωπος  μπορεί να συμβάλλει στον περιορισμό της σπατάλης του πολύτιμου αυτού αγαθού της φύσης και ταυτόχρονα να αναπροσαρμόσει τη στάση του, ώστε να είναι πιο φιλική απέναντι στο περιβάλλον και τη ζωή.

Από το κατάλληλα διαμορφωμένο περίπτερο, το στήσιμο του οποίου επιμελήθηκε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κα. Χρυσάνθη Σπηλιοπούλου, η οποία προσέφερε και τις παραδοσιακές της μπουγάτσες, που όλοι γευθήκαμε, πέρασε πλήθος κόσμου. Διανεμήθηκε ένα μικρό τετρασέλιδο ενημερωτικό που εξηγεί πως η σπατάλη ή η έλλειψη του νερού απειλεί τελικά τη ζωή μας και το μέλλον του πλανήτη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο κοντινό 2025,  πληθυσμός  2  δισεκατομμυρίων  ανθρώπων θα ζει σε χώρες ή περιοχές με απόλυτη λειψυδρία. Περίπου το 10% του Παγκόσμιου πληθυσμού ζει ήδη σε χώρες όπου το υδάτινο στρες θεωρείται «υψηλό ή κρίσιμο», ενώ 1 στους 10 ανθρώπους του Πλανήτη δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Στην Ελλάδα το 80-84% χρησιμοποιείται για άρδευση, το 2,5-4% στη βιομηχανία και μόλις το 13-15% για οικιακή χρήση (ανάλογα είναι τα ποσοστά σε παγκόσμια κλίμακα.) Το θέμα επιμελήθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, τ. καθ. Υγιεινής και Επιδημιολογίας Δρ. Ιωάννης Δετοράκης.

Το περίπτερό μας, δίπλα στο περίπτερο του αδελφού Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Κ.Υ.Χ, που πραγματοποιούσε ταυτόχρονα αιμοληψία, έδωσε ένα γενικότερο ανθρωπιστικό χαρακτήρα στη συμμετοχή.

Ευχαριστούμε το Δήμο Ερυμάνθου και τον Δήμαρχο κ. Θ. Μπαρή για τη συνεργασία. Συγχαίρουμε και ευχόμαστε  … και του χρόνου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.