Στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συμμετείχε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθ. Χ.Ι Μπούρας συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα της εκδήλωσης με τίτλο: «Εκπαίδευση , Δια Βίου Μάθηση, Δεξιότητες και Αγορά Εργασίας: Επίδικα και Διακυβεύματα».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της διεξαγωγής της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στην εν λόγω συνάντηση εργασίας επιπλέον συμμετείχαν η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Ι. Λυτρίβη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θ. Θεοδουλίδης καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, κ. Χ. Γούλας.

Tα κύρια θεματικά κέντρα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των τοποθετήσεων ήταν η συσχέτιση της επιστημονικής κατάρτισης των επιμέρους πεδίων με την αγορά εργασίας, ο βαθμός συνεργιών που μπορεί να αναπτυχθεί, οι σύγχρονες προκλήσεις που αναδύονται και όλα αυτά με φόντο την πράσινη μετάβαση και την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης που εισβάλει όλο και περισσότερο στην καθημερινή ζωή.

Ακολουθούν αποσπασματικές δηλώσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών: «Αναζητώντας τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικά νέου εθνικού παραγωγικού υποδείγματος, το ζήτημα μια νέας ουσιαστικής ποιοτικής σχέσης μεταξύ εκπαίδευσης, γνώσης και παραγωγικής ανάπτυξης τίθεται επιτακτικά. Έχοντας περάσει δεκαετίες να δίνουμε εύκολες απαντήσεις, ίσως έχει έρθει η στιγμή κυβερνήσεις, οργανώσεις κοινωνικών εταίρων, εκπαιδευτικά ιδρύματα να αρχίσουμε να θέτουμε τις δύσκολες ερωτήσεις που επιβάλει η ιστορική συγκυρία.»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.