Πύργος: Τηλεφωνική απάτη με λεία κοσμήματα, χρήματα και λίρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δικογραφία για απάτη σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι κατάφεραν να εξαπατήσουν μία ανυποψίαστη γυναίκα και να της αποσπάσουν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα και προσποιήθηκε την κόρη της, λέγοντας ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.

Στη συνέχεια, το θύμα συνομίλησε με άγνωστο άνδρα, ο οποίος προσποιήθηκε τον ιατρό και με το πρόσχημα ότι η «κόρη» της χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση, της ζήτησε να παραδώσει χρήματα και κοσμήματα για την άμεση κάλυψη των ιατρικών εξόδων. Υπό την πίεση της κατάστασης, η γυναίκα πείστηκε από τον απατεώνα και παρέδωσε έξω από την οικία της σε συνεργό τους κοσμήματα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ, 26 λίρες και 190 ευρώ σε μετρητά.

Μετά την παράδοση των πολύτιμων αντικειμένων, η γυναίκα αντιλήφθηκε την απάτη και ειδοποίησε τις Αρχές. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην απάτη.

Οι αστυνομικές Αρχές υπενθυμίζουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιου είδους τηλεφωνήματα και να μην παραδίδουν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα χωρίς προηγουμένως να έχουν διασταυρώσει την αλήθεια των ισχυρισμών των αγνώστων. Επίσης τονίζουν ότι πρέπει να ενημερώνουν αμέσως τις Αρχές σε περίπτωση που δεχτούν ύποπτες κλήσεις από αγνώστους που προσποιούνται συγγενείς ή επαγγελματίες και ζητούν χρηματικά ποσά για ιατρικά περιστατικά ή άλλες υποτιθέμενες ανάγκες.

patrisnews.com

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.