Πάτρα: Συγκέντρωση για τον Παύλο Φύσσα την Τετάρτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας αναφέρει σε ανακοίνωση:

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Αντίστοιχα, στις 7 Οκτωβρίου κλείνουν τέσσερα χρόνια από την πρωτόδικη καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης. Όμως ο λαός και το κίνημα δεν ξεχνάει και γνωρίζει ότι δεν έχει ξεμπερδέψει με το φασιστικό δηλητήριο!

Τα αποτελέσματα των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών καθιστούν ξεκάθαρη την ισχυρή επανεμφάνιση του φασιστικού και ακροδεξιού ρεύματος. Χαρακτηριστική είναι η είσοδος 3 ακροδεξιών κομμάτων στην Βουλή (ΝΙΚΗ, Ελληνική Λύση, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ) , με το τελευταίο μάλιστα να εκφράζει ανοιχτά στήριξη στον καταδικασμένο νεοναζί Η. Κασιδιάρη. Η εικόνα αυτή στη χώρα είναι κομμάτι της γενικότερης ανόδου τέτοιων ρευμάτων σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, όπως αποτυπώνουν χαρακτηριστικά τα νούμερα και η επιρροή τόσο της Λεπέν και του ρατσιστικής/ακροδεξιάς ιδεολογίας κόμματος Εθνική Συσπείρωση όσο και της Μελόνι, προέδρου του κόμματος Αδέρφια της Ιταλίας.

Δεν έχουμε ξεμπερδέψει λοιπόν με τον φασισμό. Η πιο μαύρη, η πιο σάπια έκφραση της εκμετάλλευσης, δεν έχει εκλείψει από τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές, τις ζωές μας. Οι φασίστες θρέφονται και αξιοποιούνται από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις. Είναι η αντιδραστική πολιτική γύρω από τα λεγόμενα εθνικά θέματα, τη μετανάστευση, τα θέματα της «τάξης» και της «ασφάλειας», του ρατσισμού που «νομιμοποιούν» φασιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις. Η ΝΔ πιστή στην αντιμεταναστευτική της πολιτική διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ, πνίγει πρόσφυγες και μετανάστες στην Πύλο, τους φυλακίζει στα καμπς και τους σκοτώνει στα σύνορα, εντείνει την ακροδεξιά της ρητορική γύρω από τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και δίνει εκατομμύρια για πολεμικό εξοπλισμό τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο ακροδεξιά και φασιστικά ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Σε ένα κράτος που το κάθε ζήτημα λύνεται με προσλήψεις αστυνομικών, καταστολή, και αυταρχισμό για όσους πλήττονται και για όσους διεκδικούν, είναι προτιμότερο να σβήνουν φωτιές μπάτσοι, αντί να προσληφθούν πυροσβέστες, ενώ είναι νομοτέλεια πια το ξύλο, τα χημικά και οι συλλήψεις σε κάθε πορεία, κινητοποίηση του νεολαιίστικου κι εργατικού κινήματος. Στο ίδιο μοτίβο προχώρησαν και στην ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα πρόσφατα, φέρνοντας την επίσημη καθιέρωση της αστυνομοκρατίας ένα βήμα πιο κοντά.

Η δολοφονία του Παύλου αποτελεί ξεκάθαρα μια πολιτική δολοφονία ενός αντιφασίστα, παραγγελία από τα υψηλά κλιμάκια της Χρυσής Αυγής. Όσο και να προσπάθησαν τα ΜΜΕ και ο ίδιος ο δολοφόνος φασίστας Ρουπακιάς με την αηδιαστική απολογία περί «απλής ανθρωποκτονίας» να συγκαλύψουν το γεγονός δεν κατάφεραν να κρύψουν το πραγματικό πρόσωπο της Χ.Α από τα μάτια του κόσμου που από την πρώτη στιγμή στήριξε τον αντιφασιστικό αγώνα και συμμετέχει στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις!

Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι μέρα μνήμης αλλά κυρίως μάχης κατά του φασισμού, για να βρει δικαίωση ο Παύλος, αλλά και όσοι έχουν πέσει θύματα της φασιστικής βίας. Είναι μια μέρα που χρειάζεται να βρίσκει όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού λαϊκού κινήματος, ενωμένες σαν γροθιά να καλούν το λαό να κατέβει στο δρόμο του αγώνα για να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει. Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18 Σεπτέμβρη θα πρέπει να αποτελέσουν ένα πρώτο βήμα αντεπίθεσης των εργαζομένων και της νεολαίας σε μια συγκυρία που το νέο κύμα ακρίβειας δεσπόζει στην χώρα μας και οι ανάγκες λαού και νεολαίας και οι δημοκρατικές ελευθερίες δέχονται καίριο πλήγμα από την κυβέρνηση και την πολιτική του κεφαλαίου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 18/9 ΚΑΙ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.