Πάτρα: Τι λέει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την αποβολή του μαθητή λόγω κινητού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Η Διεύθυνση του σχολείου ενήργησε εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου θεσμικού πλαισίου” αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για την αποβολή μαθητη από σχολείο της Πάτρας, λόγω κινητού.

Η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευγενία Πιερρή έχει ως εξής:

Με αφορμή την αποβολή για 1 ημέρα μαθητή Γυμνασίου αρμοδιότητας ΔΔΕ ΑΧΑΪΑΣ, λόγω κατοχής κινητού, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

• Η Διεύθυνση του σχολείου ενήργησε εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου θεσμικού πλαισίου που αφορά μεταξύ άλλων στην απαγόρευση εμφανούς κατοχής ή/και χρήσης των κινητων στα σχολεία (ΦΕΚ 5130/2024: Θέματα λειτουργίας τωνm σχολικών μονάδων).
• Η Διευθύντρια ΔΔΕ ΑΧΑΪΑΣ, στο πλαίσιο των δικών της αρμοδιοτήτων, εφόσον υπήρξε γραπτή αναφορά από γονέα, είχε την υποχρέωση να ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τη Διοίκηση του σχολείου. Διευκρινίζεται όμως ότι ουδέποτε ζητήθηκαν γραπτές εξηγήσεις.
• Η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ποιότητας του παιδαγωγικού έργου που επιτελείται στα
σχολεία. Όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής και σχολικής κοινότητας ( ΔΔΕ – Διοίκηση σχολικών μονάδων – εκπαιδευτικοί- μαθητές- γονείς- κηδεμόνεςασκούντες την επιμέλεια ), οφείλουν να συνδράμουν στην εφαρμογή του προς όφελος των μαθητών”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.