Α. Παναγιωτόπουλος: «Ένα μήνα χωρίς αξονικό τομογράφο το νοσοκομείο Ζακύνθου»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων – ΑΚΕ προς τον υπουργό Υγείας κ. Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη με θέμα «Επί ένα μήνα δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος στο Γ.Ν. Ζακύνθου» κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος με τη συνυπογραφή του Βουλευτή Ηλείας και Τομεάρχη Παιδείας Διονύση Καλαματιανού.

Στο περιεχόμενο της ερώτησης, αφού γίνεται αναφορά σε άλλα λειτουργικά του πρόσφατου παρελθόντος, όπως το περιστατικό έκρηξης και ανάφλεξης του λέβητα-καυστήρα, για το οποίο είχε επίσης κατατεθεί ερώτηση και ΑΚΕ, τονίζεται ότι στη μοναδική δημόσια δομή δευτεροβάθμιας περίθαλψης του νησιού της Ζακύνθου εδώ και ένα μήνα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου.

Επιπλέον στην ερώτηση καταδεικνύεται η αδιαφορία της διοίκησης του εν λόγω νοσοκομείου για την αποκατάσταση της βλάβης, προτείνοντας και εφαρμόζοντας ως «λύση» την παραπομπή όσων έχουν ανάγκη αξονικού τομογράφου σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καλύπτοντας τα έξοδα του απεικονιστικού ελέγχου,«λύση» η οποία, εκτός της απαξίωσης του ΕΣΥ είναι και οικονομικά ασύμφορη για το νοσοκομείο, επιβαρύνοντας επίσης το διαλυμένο ΕΚΑΒ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε για την επαναθεμελίωση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και την ενίσχυση των περιφερειακών μας νοσοκομείων, για ένα δημόσιο σύστημα υγείας για όλους, χωρίς κοινωνικούς και γεωγραφικούς αποκλεισμούς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.