Λήψη αστυνομικών μέτρων για τα απορρίμματα πλησίον του ΕΠΑΛ ζητά ο Δήμος Δυτ. Αχαΐας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τη λήψη αστυνομικών μέτρων ζητά μέσω επιστολής ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Περιβάλλοντος Άγγελος Καραντζάς από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας Χρήστο Ψύχο σχετικά με την ανεξέλεγκτη κατάσταση με τα απορρίμματα πλησίον του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Κάτω Αχαΐας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Μέσω της παρούσας επιστολής, θα ήθελα να σας ενημερώσω εκ νέου για την κατάσταση με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων πλησίον του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Κάτω Αχαΐας και να ζητήσουμε τη λήψη άμεσων αστυνομικών μέτρων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα δίπλα σ’ ένα σχολείο που φοιτούν πολλοί μαθητές, το οποίο ξεπερνά τις αρμοδιότητες του Δήμου μας. Όπως σας είχαμε ενημερώσει προ 15 ημερών (09/09/24), μια συγκεκριμένη ομάδα Ρομά προχωράει σε αυτή την ενέργεια συστηματικά. Δηλαδή, πετάει σκοπίμως διαφόρων λογής απορρίμματα, ενώ οι κάδοι είναι άδειοι, με συνέπεια να δημιουργείται μια παράνομη χωματερή στο σημείο. Τα συνεργεία του Δήμου μας έχουν προχωρήσει πάνω από πέντε φορές στον εκτεταμένο καθαρισμό του χώρου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι λύση.

Ζητάμε τη λήψη αστυνομικών μέτρων για να σταματήσει η παράνομη αυτή πράξη από τα συγκεκριμένα άτομα, που κατόπιν έρευνας, σας έχουμε υποδείξει. Το ζήτημα είναι άκρως σοβαρό, καθώς η συσσώρευση απορριμμάτων αποτελεί εστία μόλυνσης τόσο για τη μαθητική κοινότητα όσο και για το περιβάλλον, εντός μάλιστα αστικής περιοχής. Είμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να υποβοηθήσουμε το έργο σας. Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες το συντομότερο δυνατόν».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.