Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας:Κινδυνεύει Η «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !

                                              ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την απειλή   διακοπής της ηλεκτροδότησης στο κτήριο της κλειστής δομής «Κιβωτός της  Αγάπης» από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ. Η συγκεκριμένη   Προνοιακή  δομή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 1,5 χρόνο περίπου που κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα.  Εν έτει 2024 παιδιά με βαριές αναπηρίες αντί να απολαμβάνουν τα μέσα στήριξης και τις  αναβαθμισμένες    υπηρεσίες Πρόνοιας που δικαιούνται, όχι μόνο δε συμβαίνει  κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα μάλιστα  τίθεται ζήτημα   προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς τους, καθώς εκεί φιλοξενούνται  παιδιά που χρειάζονται       μόνιμη υποστήριξη από οξυγόνο!

 

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης όμως, κανένας «ανευθυνο-υπεύθυνος» από την Περιφέρεια και το   Υπουργείο   Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, που είναι αρμόδιοι,  δε φαίνεται να συγκινείται παρά τις                   επανειλημμένες παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιήσει από κοινού το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στην     Ιδιωτική  Υγεία, ο Δήμος και το Ε.Κ.Π., προκειμένου να βρεθεί μια μόνιμη λύση. Στις παρεμβάσεις αυτές επισημάνθηκε  πως η «Κιβωτός της  Αγάπης», όπως και όλα τα  Προνοιακά ιδρύματα στην περιοχή μας  άλλωστε,  λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσής τους, δεν παίρνει καμία           επιχορήγηση από το κράτος  παρά μόνον τα νοσήλια του ΕΟΠΠΥ. Αυτά τα πενιχρά έσοδα  όμως             δαπανούνται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την φροντίδα των τροφίμων. Δεν  επαρκούν για να καλύψουν και τα λειτουργικά έξοδα του  Ιδρύματος και την πληρωμή των μισθών των   εργαζομένων,         η οποία γίνεται  συνεχώς με έναντι εδώ και ένα χρόνο.

Για αυτή την κατάσταση φέρουν τεράστιες ευθύνες τόσο  η Περιφερειακή αρχή της ΝΔ  που ως λύση    προτείνει έμμεσα το «κυνήγι» εξεύρεσης  χορηγών και δωρεών προκειμένου να καλύπτονται τα έξοδα των Προνοιακών Δομών όσο και οι παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ, που εξυπακούεται πως  υιοθετούν τη θέση της  Περιφερειακής  Αρχής, αφού    άλλωστε     οι κυβερνήσεις τις οποίες  στήριζαν εδώ και  χρόνια έχουν  συμβάλει  από  κοινού  στην υποβάθμιση των Προνοιακών Ιδρυμάτων.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της γνωστής  διαχρονικής αντιλαϊκής στρατηγικής όλων των  κυβερνήσεων και της  ΕΕ, που λογαριάζουν  ως «κόστος» την περίθαλψη και τη φροντίδα των ευάλωτων κοινωνικών  ομάδων (με απώτερο σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση όλου του τομέα Πρόνοιας), αλλά την ίδια στιγμή  τους περισσεύουν εκατομμύρια  όταν είναι να χαρίσουν επιδοτήσεις και  φοροαπαλλαγές στο μεγάλο      κεφάλαιο, λεφτά που είναι  βγαλμένα από τον κόπο και τον ιδρώτα του λαού.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας ξεκαθαρίζει πως όπως και το προηγούμενο διάστημα, έτσι και στο  μέλλον θα συνεχίσει να αγωνίζεται  τόσο για  το δικαίωμα των παιδιών με αναπηρία ώστε να ζουν με      αξιοπρέπεια και σε ασφαλείς συνθήκες, όσο και για το δικαίωμα των εργαζομένων σε μόνιμη και σταθερή   δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

Πλήρη, Κρατική Χρηματοδότηση σε όλα τα Προνοιακά Ιδρύματα, καλύπτοντας το 100% των αναγκών τους, με άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

 

                           Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.