Δύσκολη νύχτα στα πύρινα μέτωπα της Κορινθίας – Έκλεισε τμήμα της Εθνικής οδού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στα Ροζενά Κορινθίας, όπου από χθες είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά, έχει μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συντονιστική σύσκεψη υπό τον κ. Κικίλια, στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, των σωμάτων ασφαλείας, ενόπλων δυνάμεων, ΟΤΑ και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ενεργές εστίες φωτιάς σε μήκος 32 χιλιομέτρων

Την ίδια ώρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» με τις διαρκείς αναζωπυρώσεις που ξεσπάνε, ορισμένες εκ των οποίων έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις δημιουργώντας μέτωπα πυρκαγιάς, ωστόσο πλέον η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν ωστόσο ενεργές εστίες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος 32 χιλιομέτρων με κατεύθυνση τα Τρίκαλα Κορινθίας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι το μέτωπο προς το Ξανθοχώρι και τις Βρυσούλες.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει για δεύτερη μέρα στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, με τον έναν να έχει ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα και τον δεύτερο να τραυματίζεται στο μάτι από τη βολή του νερού.

Iσχυρές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως δυτικά προς Ευρωστίνα και παρά τη μείωση της έντασης των ανέμων δεν εφησυχάζουν.

Στο σημείο επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από αέρος επιχειρούσαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Έκλεισε η Κορίνθου-Πατρών

Στο μεταξύ, έκλεισε λόγω της πυρκαγιάς στην Κορινθία, η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς ως το Δερβένι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών από τον κόμβο της Λυκοποριάς, στο 132ο χιλιόμετρο, μέχρι τον κόμβο του Δερβενίου, στο 140ο χιλιόμετρο.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Την Τρίτη (1/1) τα σχολεία στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας, θα παραμείνουν κλειστά, μετά από απόφαση του Δήμου για λόγους ασφαλείας και προστασίας της εκπαιδευτικής και της μαθητικής κοινότητας.

Αδιάκοπα τα μηνύματα του 112

Παράλληλα, διαδοχικά μηνύματα μέσω του 112 έχουν σταλεί σε κατοίκους οικισμών της ευρύτερης περιοχής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Νωρίτερα εστάλησαν μηνύματα στους κατοίκους των περιοχών Πύργος, Χελυδόρεο, Ζάχολη, Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, Άνω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα (30/9) από την Αστυνομία. Οι δύο σοροί εντοπίστηκαν από ομάδα ΟΠΚΕ σε δασική περιοχή στην Κόρινθο.

Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο σοροί βρέθηκαν έξω από το χωριό Ελληνικό, πλησίον της κατασκήνωσης Χαρούμενων Αγωνιστών. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την ταυτοποίησή τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που αγνοούνται από χθες αργά το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Πιτσών Κορινθίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.