Δήμος Ερυμάνθου: Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων του Δήμου Ερυμάνθου. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής και ο ανάδοχος του έργου υπέγραψαν τη σύμβαση για το έργο «Αύξηση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας για το Σχολικό Συγκρότημα Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Φαρρών του Δήμου Ερυμάνθου», προϋπολογισμού 605.211,85 € με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης τον Σεπτέμβριο του 2025.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου:

“Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα εκτελεστεί και στα δύο κτίρια του σχολικού συγκροτήματος και έχει σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ παράλληλα θα επιτευχθεί και ριζική ανακαίνιση στο κτιριακό κέφυλος, καθώς εκτός των άλλων προβλέπεται να γίνει εξωτερική θερμομόνωση, τοποθέτηση νέων παραθύρων, εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων LED και κλιματιστικών, εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ψύξης/θέρμανσης, στεγάνωση και επικεράμωση της ξύλινης στέγης, εγκατάσταση φωτοβολταϊκου σταθμού, κ.ά.

Στόχος των επεμβάσεων είναι να εξασφαλιστούν συνθήκες θερμικής άνεσης στον εσωτερικό χώρο, με σωστή συμπεριφορά των κτιρίων κατά την διάρκεια όλου του χρόνου, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ορθολογική χρήση και την εξοικονόμηση της ενέργειας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», ενώ παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν οι αντιδήμαρχοι, Αθανάσιος Ανδρικόπουλος και Ηλίας Βέρρας, καθώς και ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ. Απ. Ζγολόμπης.

«Με βήματα σταθερά προσαρμοζόμαστε στα σύγχρονα δεδομένα. Δίνοντας έμφαση στη διασφάλιση ενός ασφαλούς, υγιούς και σύγχρονου περιβάλλοντος για τα παιδιά μας και το εκπαιδευτικό προσωπικό έχουμε δρομολογήσει σημαντικά έργα ενεργειακής αναβάθμισης στις σχολικές μας μονάδες. Πρόκειται για κτίρια παλαιά, συνεπώς και ενεργοβόρα, τα οποία θα αλλάξουν όψη και θα μετατραπούν σε σύγχρονες μονάδες φιλικές για το περιβάλλον. Υπογράψαμε τη σύμβαση για το πρώτο έργο ενεργειακής αναβάθμισης που αφορά το Γυμνάσιο- Λ.Τ. Φαρρών και έχουμε ήδη έτοιμες τις μελέτες και για ακόμη δύο σχολικά συγκροτήματα, της Χαλανδρίτσας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και το Σταυροδρομίου, τα οποία θα ξεκινήσουν σύντομα», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής”.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.