Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ή αλλάζει ή βουλιάζει»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Η  ομιλία του Στεφανου Κασσελακη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι του Σαββάτου (7.9.24).

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε «ο τρόπος που θα μιλήσουν όλοι σήμερα να είναι αντάξιος της ιστορίας αυτού του κόμματος». Παράλληλα απηύθυνε έκκληση να «έχουν όλοι κατά νου όσα πέρασαν τον τελευταίο έναν χρόνο και όμως βρίσκονται όλοι σε αυτή την αίθουσα. Υπάρχει κάτι που μας ενώνει και έχουμε φτάσει μαζί εδώ».

Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε ως «κρίσιμο σταυροδρόμι» την Κεντρική Επιτροπή που δίνει δύο επιλογές, «να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για το μέλλον και η δεύτερη να συνεχίσουμε μια στείρα εσωκομματική αντιπαράθεση η οποία όχι μόνο δεν αφορά τον ελληνικό λαό αλλά τον απωθεί και πληγώνει τη βάση μας.

Θέλω να πιστεύω ότι όλοι επιδιώκουμε το πρώτο και όχι να γίνουμε ο “χρήσιμος ηλίθιος” της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Εξαπολύοντας περαιτέρω επίθεση στον πρωθυπουργό είπε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ καταρρέει υπό το βάρο της αλαζονείας και των ψεμάτων».

«Αντί κάποιοι να λένε σε αυτούς φύγετε, λένε στον πρόεδρό τους φύγε. Ζούμε ως κόμμα αυτό που έχει πει ο Γκράμσι “το παλιό έχει πεθάνει και το νέο αργεί να γεννηθεί”. Και το παλιό κάνει ό,τι κάνει πάντα, θα αρνείται ότι ξεπεράστηκε και θα εμποδίζει το νέο να γεννηθεί».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «ακόμα και οι φατρίες έκαναν τον Τσίπρα να παραιτηθεί. Τότε ήταν ο Φίλης και ο Τσακαλώτος, τώρα απλώς άλλαξαν τα ονόματα.
Και αυτές οι φατρίες δεν άφησαν τον Αλέξη να αλλάξει το κόμμα, ενώ κατάφερε να αλλάξει πολλά στη χώρα».

«Οποτε πάω να φύγω μπροστά, μια ριζική αλλαγή, βρίσκομαι εγκλωβισμένος από ένα σύστημα που έχει φτιαχτεί για να μην αλλάζει τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή αλλάζει ή βουλιάζει, αυτή είναι η αλήθεια. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να γεννηθεί το νέο και το καινούργιο. Ο αγώνας είναι δύσκολος και άνισος. Το ξέφωτο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το καταστατικό συνέδριο», είπε επίσης ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δείτε live:

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.