Νέο σύστημα οδικής ασφάλειας: Τα πρόστιμα θα στέλνονται με sms στο κινητό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ένα δίκτυο «έξυπνης» παρακολούθησης των δρομων θα βασίζεται το νέο σύστημα οδικής ασφάλειας, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενώ το υλικό από τις κάμερες που θα εγκατασταθούν θα διοχετεύεται σε ένα ψηφιακό σύστημα, ώστε να γίνεται η επίδοση του προστίμου μέσω sms στους παραβάτες.

Όπως αναφέρεται στην Καθημερινή της Κυριακής, το σχέδιο των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προβλέπει την εγκατάσταση 1.000 καμερών στην Αττική οι οποίες θα διαπιστώνουν όλες τις παραβάσεις του κώδικα οδικής Κυκλοφορίας για τον καθορισμό των προστίμων και όχι μόνο την παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

Το υλικό από τις κάμερες θα διοχετεύεται σε ένα ενιαίο σύστημα μέσω του οποίου θα γίνεται και ο ηλεκτρονικός καταλογισμός των προστίμων.

Το νέο σύστημα θα μπορεί να ελέγχει αν το αυτοκίνητο κυκλοφορεί έχοντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ η νέα μέθοδος θα προβλέπει την ανάκτηση των στοιχείων του παραβάτη ώστε να γίνεται ψηφιακά η επίδοση του προστίμου με μήνυμα, είτε sms, είτε viber είτε μέσω της θυρίδας πολίτη στο gov.gr.

 

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.