Καιρός: Η Βόρεια Αφρική… εκτινάσσει τον υδράργυρο στην Ελλάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ημέρες… καλοκαιριού θα ζήσουμε σε λίγες ώρες καθώς θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική στέλνουν ξανά τον υδράργυρο στα ύψη!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική θα φέρουν τον υδράργυρο σε επίπεδα καλοκαιριού, καθώς ο υδράργυρος θα δείξει 34 βαθμούς από την ερχόμενη Πέμπτη!

Να σημειωθεί πως δεν θα έχουμε το… μαρτύριο του καλοκαιριού με τις υψηλές θερμοκρασίες το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς η θερμοκρασία θα υποχωρεί.

Τι είναι ο εμποδιστής αντικυκλώνας που θα «χτυπήσει» την Ελλάδα

Ο Θοδωρής Κολυδάς προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook όπου αναφέρθηκε στην προοπτική του καιρού μέχρι και τον Οκτώβριο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, από τις αρχές του Οκτωβρίου αναπτύσσεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας που θα μπλοκάρει και θα αποτρέψει τα συστήματα της κεντρικής Ευρώπης να κινηθούν προς την περιοχή μας. Όπως αναφέρει, έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ φαίνεται ότι από τις αρχές Οκτωβρίου ένας ισχυρός αντικυκλώνας θα έχει ως αποτέλεσμα την απουσία βροχών στη χώρα μας.

Όπως σημειώνει ο κ. Κολυδάς: «Η άνοδος της θερμοκρασίας από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Από τις αρχές Οκτωβρίου ξαναγυρίζουμε σε κανονικά επίπεδα θερμοκρασιών.

Από πλευράς βροχοπτώσεων δεν διακρίνεται κάτι ενθαρρυντικό. Μοναδική εξαίρεση κάποια φαινόμενα στο τέλος του μήνα. Από τις αρχές του Οκτωβρίου αναπτύσσεται ισχυρός εμποδιστής αντικυκλώνας. Αυτός ο ισχυρός αντικυκλώνας θα μπλοκάρει και θα αποτρέψει τα συστήματα της κεντρικής Ευρώπης να κινηθούν προς την περιοχή μας και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την απουσία βροχών».

https://www.newsbomb.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.