Φαράγγι της Σαμαριάς: Πώς έγινε η τραγωδία με τη νεκρή τουρίστρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Χανίων και ολόκληρης της Κρήτης από την τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Φαράγγι της Σαμαρίας, όπου μια 35χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της μετά από πτώση βράχου.

Η άτυχη τουρίστρια έχασε τη ζωή της όταν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών προκλήθηκε ισχυρή νεροποντή με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ένας βράχος και να καταπλακώσει το πόδι της.

Το θύμα τραυματίστηκε βαρύτατα και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία. Η σορός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων από ελικόπτερο που έφτασε από το Ηράκλειο.

To Creta24 φέρνει στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο της τραγωδίας, στο οποίο φαίνεται και η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή και προκάλεσε την νεροποντή και στη συνέχεια την τραγωδία.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ προκειμένου να μεταφέρουν τους δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο φαράγγι, για να μην εγκλωβιστούν.

 

Κλειστό το φαράγγι – Η ανακοίνωση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

«Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.

Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.