Απόστολος Λύτρας: Αποφυλακίστηκε ο ποινικολόγος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ξυλοδαρμού της συζύγου του.

«Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του, ο Απόστολος Λύτρας αμέσως μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Κορίνθου όπου κρατούνταν για το ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο δικηγόρος του ποινικολόγου έκανε κι αυτός δηλώσεις για την αποφυλάκιση του εντολέα του:

«Δικαιώθηκε ένας νομικός αγώνας. Είχαμε πει από τη πρώτη στιγμή ότι οι κατηγορίες που αφορούν τον κ. Λύτρα είναι πλημμελήματα. Ισχύει στο ακέραιο η δήλωση που έκανε ο Απόστολος Λύτρας την πρώτη ημέρα ενώπιον της κας Ανακρίτριας, ότι ζητάει συγγνώμη κι ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να επανορθώσει σε αυτό που έκανε στην οικογένειά του».

Ο ποινικολόγος θα καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς εφετείου πλημμελημάτων Αθηνών, μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα τον παραπέμπουν για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, μετατρέποντας την αρχική κακουργηματική κατηγορία που του είχε αποδοθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Συγκεκριμένα του επιβάλλονται οι εξής όροι: απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, απαγόρευση επικοινωνίας μαζί της άμεσα ή έμμεσα με την χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων. Του επιτρέπει την επικοινωνία μόνο λόγω ύπαρξης κοινού ανήλικου τέκνουμέσω πληρεξούσιων δικηγόρων αμφοτέρων και μάλιστα η παράδοση και παραλαβή του παιδιού από τη μητέρα του ή από άτομο που αυτή έχει εξουσιοδοτήσει θα λαμβάνει χώρα έξω από το ΑΤ του τόπου κατοικίας της τελευταίας, ενώ κατά την παράδοση-παραλαβή του παιδιού, ο κατηγορούμενος δεν θα μπορεί να απευθύνεται προς το πρόσωπο που το συνοδεύει. Επιπλέον του επιβάλλεται συμμετοχή σε συμβουλευτικο-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης.

real.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.