Το θέατρο act ανακοίνωσε το πρόγραμμα παραστάσεών του για το φθινόπωρο 2024

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το θέατρο act ανακοινώνει το πρόγραμμα παραστάσεών του για το φθινόπωρο 2024:

ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ του Τηλέμαχου Τσαρδάκα

Από 3/10 κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

Μια κωμωδία για τις αλήθειες και τα ψέματα μεταξύ φίλων στημένη σε ένα περιβάλλον νυχτερινής διασκέδασης με φόντο το κλίμα και τις μουσικές της δεκαετίας του ογδόντα.

Σε ένα νυχτερινό κέντρο δύο φίλοι συζητάνε. Οι μεγάλες εμπειρίες της ζωής, οι μεγάλοι έρωτες, ο φόβος του θανάτου. Όλα στο τραπέζι ανάμεσα σε ποτά, γαρδένιες και τσιγάρα. Σε κάποιες σχέσεις δεν υπάρχουν μυστικά. Σκοτάδια όμως; Υπάρχουν σκοτάδια στις αντρικές φιλίες; Η αναζήτηση της ευτυχίας, η γελοιότητά μας και όσα μας φορτώνουν οι Ελληνικές μας οικογένειες. Το ΠΑΣΟΚ, το έπος του Γκιλγκαμές και τα κόκκαλα των πεθαμένων. Πόσο αληθινή είναι η αλήθεια; Χωράνε ψέματα ανάμεσα σε κολλητούς; Ο Σταμάτης Κόκοτας, η Ρίτα Σακελαρίου και ο Στράτος Διονυσίου. Η προδοσία, ο υπαρξισμός και ένα πολύ συγκεκριμένο μπουκέτο λευκά κυκλάμινα. Τελικά, πόσο καλά ξέρεις αυτόν στον οποίο λες τα πάντα; Και όλες αυτές οι γυναίκες από το παρελθόν, τί δουλειά έχουν στο συγκεκριμένο μαγαζί αυτή τη συγκεκριμένη νύχτα; Μια κωμωδία γεμάτη νταλκά και ανατροπές για τη νύχτα και τις ιστορίες της.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Πρόσθετο αφηγηματικό υλικό: Ηρακλής Τζαβέλλας

Σύμβουλος δραματουργίας: Άρτεμις Γρύμπλα

Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Σχεδιασμός φωτισμών: Ιωάννης Αναστασόπουλος

Ερμηνεύουν: Τάκης Τσίτσας, Κώστας Κουτρουμπής, Γεωργία Ηλιοπούλου, Δώρα Τσάγκα

Μουσική επιμέλεια: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Φωτογραφίες: Δημοσθένης Χριστόπουλος

Παραγωγή: ΑΜΚΕ Κάνθαρος – Θέατρο act

ΣΕΒΑΣΤΕΡΗΣ «BEST OF» – STAND UP COMEDY

Τρίτη 15/10

O Μιχάλης Σεβαστέρης ON TOUR! Παρουσιάζει τα καλύτερα του κείμενα για τις φλογερές του σχέσεις, το βιγκανισμό, το τζόγο, την επίθεση από rottwailer, τη φοιτητική μιζέρια προσφέροντας φυσικά αστείρευτο γέλιο.

Εντελώς ακίνητος για 80’ στη σκηνή ο Μιχάλης Σεβαστέρης με το ασυναγώνιστο poker face του υπόσχεται μια vegan friendly βραδιά ανακουφιστικής κωμωδίας.

ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΡΥΦΗ ΦΩΝΗ

Από 22/10 κάθε Τρίτη έως 5/11

Τα πλοία που μπαίνουν. Τα πλοία που βγαίνουν από τα λιμάνια. Τα πλοία που περνούν μακριά. Με συγκινούν σαν να ήταν κάτι άλλο κι όχι μονάχα πλοία που έρχονται και φεύγουν. Όλη η θαλασσινή ζωή! Όλα στη θαλασσινή ζωή! Διεισδύει στο αίμα μου όλη αυτή η λεπτή γοητεία και σκέφτομαι ατελείωτα τα ταξίδια.

Μια μουσικόθεατρική παράσταση σε σύλληψη και μουσική Γιώργου Δίπλα.

Παίζουν και τραγουδούν: Δημήτρης Βαμβακάς, Τάσος Χρυσόπουλος

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ «ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ» – STAND UP COMEDY

Τετάρτη 30/10

Η stand up comedy σόλο παράσταση του Θανάση Σαμαρά, «Πως τολμάτε;»,  έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στην Πάτρα! Επειδή είναι πολύ οργανωτικός άνθρωπος, κατά την διάρκεια των δύο χρόνων της καραντίνας δεν έγραψε ούτε λίστα για σούπερ μάρκετ. Όπως δήλωσε: «Πίστευα θα μας ξανακλείσουν και φέτος, οπότε δεν χρειάζεται να γράψω».

Τελικά έπεσε έξω.

Το «Πώς τολμάτε;» είναι μία παράσταση που συνδυάζει Σουηδούς με σνομπ γείτονες, ευγενικούς με αγενείς ανθρώπους, λαϊκούς τραγουδιστές με το Ομηρικό ζήτημα, γιατί σπούδασε και φιλόλογος και κάπου έπρεπε να τα χρησιμοποιήσει κι αυτά.

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΜΠΑΜΠΗ ΜΑΚΡΗ

Δευτέρα 4/11

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία από τον μπερντέ του Μπάμπη Μάκρη -αποκλειστικά για ενήλικες. Ένα ντόμινο ανατροπών γεμάτο γέλιο, σπαρταριστές ατάκες από τον Καραγκιόζη και την παρέα του συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Μπάμπης Μακρής: Θέατρο σκιών

Ηλίας Κυρατσούς: Λάφτα και τραγούδι

Ελένη Τριγωνοπούλου :Ακορντεόν

ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΟΙ του Μπέρτολτ Μπρέχτ

Τρίτη 12, Τετάρτη 13/11

Μια κορυφαία αντιφασιστική ιστορία. Ένα διαχρονικό έργο για την ανθρώπινη φύση, το κτήνος μέσα μας αλλά και το σύστημα που γεννάει το ναζισμό. Το διήγημα γράφτηκε το 1946 την εποχή που ο Μπέρτολτ Μπρέχτ ήταν εξόριστος, αλλά δημοσιεύτηκε στη συλλογή Calendar Stories το 1949.

Σκηνοθεσία – Θεατρική Διασκευή – Απόδοση: Ανδρέας Ζαφείρης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Μακρυδήμα

Σκηνικά – Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα 2510

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Λουκόπουλος

Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Ελευθερία Σακαρέλη

Παίζουν οι: Πάνος Κωνσταντέλης, Βίκυ Εδιάρογλου, Έρη Μαριόγλου

ΑΓΟΡΟΜΑΝΑ της Αφροδίτης Μητσοπούλου

Παρασκευή 15, Σάββατο 16, Κυριακή 17/11

Οι γυναίκες που έχουν παιδιά είναι ολοκληρωμένες; Είναι ο προορισμός μας να κάνουμε παιδιά; Και τί συμβαίνει τελοσπάντων με τους άντρες;

Μια διαφορετική κωμική παράσταση που εξερευνά, εξιστορεί και αποδομεί τα βιώματα της γονεϊκότητας, φωτίζει σταδιακά τους έμφυλους ρόλους και ξετυλίγει με τόλμη το νήμα της βίας κατά των γυναικών. Με την ανατρεπτική θεματολογία της, η παράσταση προκαλεί τους θεατές όλων των φύλων και ηλικιών να επανεξετάσουν τη συστηματική επίδραση της πατριαρχίας στης ζωές όλων μας.

Κείμενο: Αφροδίτη Μητσοπούλου

Σκηνοθεσία: Ιάκωβος Μολυμπάκης, Αφροδίτη Μητσοπούλου

Σκηνογραφία: Μαρία Καραθάνου

Φωτισμοί: Αποστόλης Κουτσιανικούλης

Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Μητσόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Χαριτοπούλου

Φωτογραφίες: Δομινίκη Μητροπούλου

Ερμηνεία: Αφροδίτη Μητσοπούλου, Ιάκωβος Μολυμπάκης

Παραγωγή: Scratch Theater Company

Διάρκεια: 70’

Σε κάθε παράσταση φιλοξενείται μια διαφορετική καλεσμένη/καλεσμένος, που ενσωματώνεται στη σκηνική δράση και συνεισφέρει μια μοναδική οπτική γύρω από τα θέματα της παράστασης.

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ του Βιτσένζου Κορνάρου

Από 17/11 κάθε Κυριακή

Mια θεατρική παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά, γεμάτη τραγούδι, μουσική, όμορφα κοστούμια, χορογραφίες και πολλά κωμικά στοιχεία. Αφηγείται την ιστορία του Ερωτόκριτου, ενός παλικαριού που είναι άσσος και στη μουσική και στο σπαθί, και τον βαθύ έρωτά του για την Αρετούσα, κόρη του Βασιλιά Ηράκλη. Ο έρωτάς τους αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, όπως οι κοινωνικές διαφορές, ο αρραβώνας της Αρετούσας με άλλον μνηστήρα και η εξορία του Ερωτόκριτου. Στο τέλος ο Ερωτόκριτος σώζει την πόλη του και τον Βασιλιά με τις ηρωικές πράξεις του και κερδίζει δίκαια το χέρι της αγαπημένης του.

Πρωτότυπο παραμύθι: Βιτσένζος Κορνάρος

Διασκευή – Μετάφραση– Στίχοι: Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

Θεατρική προσαρμογή – Πρόσθετες σκηνές:  Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Σκηνοθεσία: Γεωργία Ηλιοπούλου

Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας

Κινησιολογία:  Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Φωτισμοί: Ιωάννης Αναστασόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας: Μάρια Μίχαλου

Ηχογραφήσεις: NoiseBox Studio

Παίζουν και τραγουδούν: Γιώργος Αρτεμάκης, Κατερίνα Βουτσά, Αφροδίτη Καλαντζή, Παναγιώτα Ρεκούτη, Δημήτρης Ροντογιάννης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ «Α4» – STAND UP COMEDY

Τετάρτη 20/11

Ο Δημήτρης Δημόπουλος παρουσιάζει σε τον νέο του σταντ-απ μονόλογο του σε περιοδεία

«Ο Δημήτρης Δημόπουλος με το «Α4» ξεπέρασε τον εαυτό του.» Γιάννης Δημητρέλλος, reader.gr
Πόσες σελίδες Α4 απαιτούνται για να ξεδιπλωθούν τέσσερις ιστορίες βασισμένες σε πραγματικά βιώματα που δεν είναι πάντα απαραίτητα κωμικά; Ο πολυπράγμων κωμικός Δημήτρης Δημόπουλος, επιστρέφει μετά την ανατρεπτική Καφρόκρεμα και παρουσιάζει τον νέο σταντ-απ μονόλογό του με τα πιο ενδοσκοπικά κείμενα του ως τώρα. Και όταν λέει «ενδοσκοπικά», εννοεί «αυτοναφορικά». Και όταν λέει «αυτοναφορικά», εννοεί «εγωκεντρικά». Και αναρωτιέται: Θα ήταν πιο γνωστός αν δεν είχε ένα τόσο κοινότοπο ονοματεπώνυμο; Αυτό το «ένα χαρτί να έχει το παιδί» που μόλις απέκτησε και ένα συνοδευτικό μεταπτυχιακό, θα βοηθήσει όντως σε κάτι; Πόση κωμωδία μπορεί να κρύβεται στη διαχείριση μιας απώλειας; Και πόση τραγωδία μπορεί να προκύπτει από την ευτυχία της ζωής; Και, τέλος πάντων, πόσα αστεία χωρούν σε μια σελίδα Α4;!

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Σκέπης Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Δημήτρης Δημόπουλος (ΣΚΠΙΔΔ).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΒΟΥΔΙ της Ευαγγελίας Γατσωτή

Παρασκευή 22, Σάββατο 23, Κυριακή 24/11

«Αν δεις ομορφιά να ρημάζει, δεν το λησμονάς. Το ‘χεις καρφιτσωμένο στην καρδιά σου.»

Τέσσερις ηθοποιοί δανείζονται τους ψιθύρους μιας κλειστής κοινωνίας προκειμένου να αφηγηθούν την ιστορία ενός έφηβου αγοριού που κρεμάστηκε από μια μουριά. Φόντο του βίου του: η αγροτική νησιωτική ύπαιθρος. Ο «Γιάννης το βούδι» είναι ένα σκοτεινό παραμύθι που αποδομεί απολαυστικά την εικόνα του παραδοσιακού ανθρώπου και της «φιλήσυχης» ζωής του, γαργαλώντας παράλληλα τα στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού στη σύγχρονη κουλτούρα της φασαιότητας.

Κείμενο/Σύλληψη: Ευαγγελία Γατσωτή

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Λιαρόπουλος

Σκηνογράφοι: Αλκυόνη Δίβαρη, Λία Μαντούβαλου

Ενδυματολόγος: Αρχοντούλα Τσατσουλάκη

Μουσικός επί σκηνής: Hydrama

Σχεδιασμός φωτισμών: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Άνθια Μουστάκα-Κολυβά

Εταιρεία παραγωγής: ΜΠΛΕ

Ερμηνεύουν: Φίλιππος Κοντογιώργης, Θανάσης Λυσανδρόπουλος, Σταύρια Νικολάου, Γρηγόρης Πανταζής

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ του Κώστα Μουρσελά

Παρασκευή 29, Σάββατο 30/11

Απόκριες. Ο Λεωνίδας και η Ελένη περιμένουν καλοντυμένοι τον «υψηλό» προσκεκλημένο του πάνω ορόφου. Ελπίζουν διακαώς να μπουν στον κύκλο του. Μέσα σε ένα βράδυ όμως, όλα θα καταρρεύσουν!

Η παράσταση που δίνει νέα πνοή στο έργο του Κώστα Μουρσελά, στο θέατρο act μόνο για δύο παραστάσεις!

Διασκευή – σκηνοθεσία: Βασίλης Καλφάκης

Μουσική: Ανρί Κεργκομάρ

Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Σιέτου

Επιμέλεια σκηνικών-κοστουμιών: Ηλιάνα Μπαφέρου

Φωτισμοί: Βασίλης Γιαννακόπουλος

Παίζουν: Σάντρα Λειβαδάρα και Βασίλης Καλφάκης.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού

Τετάρτη 27/11, Τετάρτη 4/11

Ο μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, με τον Αντώνη Παπαηλία στο ρόλο της Πελαγίας.

Η Πελαγία, καθαρίστρια σε διάφορες εταιρείες, είναι μια γυναίκα που πάντοτε πίστευε πως ανήκει στα «Όχι», σε εκείνους δηλαδή τους ανθρώπους, που η ζωή, τους είχε κατατάξει στους «χαμένους». Το μόνο πράγμα που ξέρει, μέχρι τώρα, στην ζωή της , είναι να παρακολουθεί τις φωτεινές και λαμπερές ζωές των «Ναι», πάντα από το παρασκήνιο. Τι μπορεί να συμβεί, όταν η ζωή αποφασίζει να της πει και εκείνης το «Ίσως», μπαίνοντας στο καράβι για τη Μύκονο, το νησί που – ως εκ θαύματος – μπορεί να τη μετατρέψει στο μεγάλο «Ναι» και αυτόματα να την ανεβάσει σε κατηγορία αυτοεκτίμησης;

Ένα έργο για τους ανθρώπους, ένας μαγικός μονόλογος, που δείχνει σε όλους, πως η απόφαση είναι δική μας και μόνο.

Σκηνοθεσία  : Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Κοστούμια : Νόρα Πόντι

Φωτογραφίες : Ιωάννα Τζετζούμη

Μουσική επένδυση – φωτισμοί : Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Στο ρόλο της Πελαγίας ο Αντώνης Παπαηλίας

ΤΟ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΡΟΖΑΣ της Σπεράντζας Βρανά

Πέμπτη 28/11

Το βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά «Το τίμιο μπορντέλο» γίνεται μονόλογος, σε θεατρικη προσαρμογή απο τον Κώστα Παπαπέτρο και σκηνοθετείται από τον Αλέξανδρο Λιακόπουλο.

Η Ρηνούλα που έγινε Πεπίτα και κατέληξε Ρόζα. Η ζωή της, ο έρωτας που έγινε δουλειά και η δουλειά που μπλέχτηκε με τον ερώτα. Η επιβίωση, οι σκέψεις και η ελπίδα. Μια γυναίκα που μπήκε από μικρή στον κόσμο των κόκκινων φαναριών, που κατάφερε να επιζήσει και να ανελιχθεί, να γίνει η κυρία της ζωής της και να αναζητήσει το κρυφό της μυστικό.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Σκηνικό- Κοστούμια: Γιώργης Κοντοπόδης

Μουσική σύνθεση: Άγγελος Ανδρεόπουλος

Φωτογραφίες: Γιαννης Παυλιδης

Στο ρόλο της Ρόζας η Δανάη Καλοπήτα.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΩΡΗΣ ΜΟΥ του Ανδρέα Καρκαβίτσα

Τρίτη 3, Πέμπτη 5, Τρίτη 10, Τετάρτη 11/12

Ένας θεατρικός μονόλογος βασισμένος στα Λόγια της πλώρης του Ανδρέα Καρκαβίτσα. Η διασκευή εμπλουτίστηκε με μνήμες των δημιουργών. Αναζητήσεις και ερωτήματα  που απασχολούν τον άνθρωπο προσωπικά και οικουμενικά. Το λογοτεχνικό κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε το 1899 και αποτελεί μια συλλογή διηγημάτων, που αναφέρονται στη ζωή των ναυτικών.

Ένας  ξεναγός μας παρουσιάζει ένα σπάνιο έκθεμα: τον Ναύτη. Εκεί απ’ όπου ξεκινάει ένα ταξίδι σε πελάγη μνήμης και φαντασίας. Μέσα σε μια θάλασσα, πότε άγρια και πότε όχι, ξεπηδάνε σαν σκιές οι μνήμες και τα μυθικά τέρατα, οι φόβοι και τα πάθη, οι παλιές κι οι νέες αγάπες.

Συγγραφέας: Ανδρέας Καρκαβίτσας

Δραματουργική επεξεργασία: Σαμψών Φύτρος, Γιάννης Βαρβαρέσος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Βαρβαρέσος

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Σεμίνα Τσούμα

Μουσική: Νίκος Τσέκος

Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεωργία Τζο Τσελεπή

Ερμηνεία: Σαμψών Φύτρος

Οργάνωση Παραγωγής: Αστροναύτες

Περισσότερες πληροφορίες:

www.act-theater.gr

www.facebook.com/act.theater.patras

www.instagram.com/acttheaterpatras/

Οι ώρες παραστάσεων είναι: Καθημερινές και Σάββατο 21.30, Κυριακή 20.00. Οι παιδικές της Κυριακής στις 12.00. Οι ώρες και οι μέρες ενδέχεται να αλλάξουν από τις εταιρείες παραγωγής. Οι τιμές για την κάθε παραγωγή θα ανακοινωθούν. Παρακαλώ, για όλες τις πληροφορίες, συμβουλευτείτε τα αντίστοιχα δελτία τύπου που θα εκδοθούν. Το θέατρο act κλιματίζεται. Η είσοδος του θεάτρου είναι από τις Σκάλες Γεροκωστοπούλου.

Υποστηρικτές: Πελοπόννησος | pelop.gr | Τέταρτο | Άρωμα FM | patrasevents.gr | Άνοιξη fm | upfm |Δίηχο| tempο24.gr | MONO Records Store | The locals.gr | jambacopy  | ANT1 Patras | Ράδιο Γάμμα | pelopolitismos.wordpress.com | juniorsclub.gr | Alpha Radio

Χορηγοί θεάτρου: The BestNews | Galaxy City Center Hotel | NoiseBoxStudio

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.