Πόλεμος νεύρων στη Μέση Ανατολή: Ισραηλινά μαχητικά έσπασαν το φράγμα του ήχου στη Βηρυτό για τρίτη φορά σε λίγες μέρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου τρεις φορές σε λιγότερο από 30 λεπτά πάνω από τη Βηρυτό την Τρίτη, προκαλώντας δυνατούς θορύβους που ανάγκασαν τους ανθρώπους στην πόλη να τρέξουν να καλυφθούν, λίγο πριν από μια προγραμματισμένη ομιλία του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν χαμηλά πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, με αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι μπορούσαν να δουν τα αεροπλάνα με γυμνό μάτι. Οι κρότοι ήταν οι πιο δυνατοί που έχουν ακουστεί στη Βηρυτό εδώ και χρόνια, ενώ αυτή ήταν η τρίτη φορά που οι Ισραηλινοί έστειλαν τα μαχητικά τους στη Βυρητό την τελευταία εβδομάδα, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Σαγίντ Χασάν Νασράλα ξεκίνησε την ομιλία του γύρω στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με αφορμή τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας από τη δολοφονία του κορυφαίου στρατιωτικού διοικητή της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης, Φουάντ Σουκρ σε ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού. «Αυτά που κάνουν οι Ισραηλινοι με τα αεροσκάφη στη Νότια Βηρυτό, είναι παιδιαρίσματα. Θέλουν να διαταράξουν τη σημερινή μας τελετή και να τρομάξουν όσους συμμετέχουν σε αυτή» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Νασράλα.

protothema.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.