Η νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατά τη δέκατη νομοθετική περίοδο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που προέκυψε από τις πρόσφατες ευρωεκλογές, θα έχει 720 έδρες, 15 περισσότερες σε σύγκριση με το τέλος της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου.

Το 54% των ευρωβουλευτών είναι νεοεκλεγέντες (το 2019 το ποσοστό των νεοεισερχομένων ευρωβουλευτών ήταν 61%) και το ποσοστό των γυναικών ευρωβουλευτών είναι 39% (40% ήταν το 2019).

«Αυτό θα παραμείνει το σπίτι κάθε ανθρώπου στην Ευρώπη»- επεσήμανε στην ομιλία της στους ευρωβουλευτές η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα. Μαζί, πρέπει να υπερασπιστούμε την πολιτική της ελπίδας, για το όνειρο που είναι η Ευρώπη. Για την υπόσχεση των προγόνων μας που δεν έχει ακόμη εκπληρωθεί. Δυόμισι χρόνια αργότερα, εξακολουθώ να θέλω οι άνθρωποι να ανακτήσουν μια αίσθηση πίστης και ενθουσιασμού για το έργο μας» για να προσθέσει. «Μια πεποίθηση να κάνουμε τον κοινό μας χώρο ασφαλέστερο, δικαιότερο, πιο δίκαιο και πιο ίσο. Μια πεποίθηση ότι μαζί είμαστε πιο δυνατοί και είμαστε καλύτεροι. Μια πεποίθηση ότι η δική μας είναι μια Ευρώπη για όλους».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.