Ήταν φανταστικά!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Aλεξάνδρα Δημοπούλου (ΙΤΥΕ πανεπιστημίου Πατρών, σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων στο θέμα των αδέσποτων ζωών, μέλος του ΔΣ της ΠΦΠΟ) μας ενημέρωσε μέσω fb για μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση – παρουσίαση βιβλίου (σ.σ.: συμμετείχε στο πάνελ). που έλαβε χώρα στο Πολύεδρο:
Ήταν φανταστικά!
26/08/2024
Χθες, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «ΣΗΜΑΤΑ ΗΡΕΜΙΑΣ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ».
Ενός βιβλίου που στην ουσία προάγει τον σεβασμό προς αυτά τα υπέροχα πλάσματα, βοηθά τους ανθρώπους να βρουν τον καλύτερο τρόπο επικοινωνίας με τα σκυλιά τους, να μοιραστούν όμορφα τη ζωή μαζί τους, και γενικά οδηγεί σε μια πιο δίκαιη και ηθική αντιμετώπισή τους.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στον καλλιτεχνικό εξωτερικό χώρο του βιβλιοπωλείου Πολύεδρο γράμματα τέχνες , από την εξαιρετική Evy Kapanieri, εκπαιδεύτρια σκύλων και κηδεμόνων, μιας και η ίδια μετέφρασε στα Ελληνικά σε μια ανανεωμένη επετειακή έκδοση, αυτό το βιβλίο (best seller) της θρυλικής Τούριντ Ρουγκάς. Ευχαριστούμε θερμά την Εύη που ξεκίνησε τις παρουσιάσεις από την Πάτρα μας.
Το ενδιαφέρον κορυφώθηκε με ερωτήσεις που ξεκίνησε ο φίλος μας ο Λεωνίδας και πολλοί ακολούθησαν, και το κλίμα έγινε φιλικό με αμφίδρομη επικοινωνία θεατών και ομιλητών, που ήταν και το ζητούμενο.
Την όμορφη εκδήλωση διοργάνωσαν οι δύο θετικές εκπαιδεύτριες σκύλων, γνωστές στην πόλη μας Eleni Kaspiri & Aspasia Skiadaresi, από τις οποίες είχαμε επίσης την τύχη να ακούσουμε κάποια λόγια γεμάτα γνώση και ενσυναίσθηση.
Είχαμε λοιπόν εκεί τρεις μάγισσες των σκύλων, κι εμείς μπορούσαμε να ρωτάμε ότι θέλουμε και να λαμβάνουμε τις απαντήσεις τους.
Απολαύσαμε ακόμα τον καταπληκτικό Μάουρο Φεράρι σε κάποια κομμάτια στο ηλεκτρικό πιάνο.
Η φιλοξενία στο χώρο ήταν τόσο ευγενική από τους ανθρώπους εκεί, και η βραδιά έκλεισε με δροσερά εδέσματα ετοιμασμένα από τους οικοδεσπότες του βιβλιοπωλείου και ειδικότερα από τη γνωστή σε όλους μας Όλγα Νικολοπούλου.
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την τιμή που μου δόθηκε να εκφράσω με δυο λόγια τη μεγάλη χαρά μου
αφενός γιατί παρουσιάστηκε στην πόλη μας το βιβλίο αυτό στην επανέκδοσή του καθώς είναι το βιβλίο που πριν από χρόνια είχα λάβει σαν δώρο από την Eleni Kaspiri και μαζί με τις μαγικές συμβουλές της είχα βοηθηθεί με σκύλους αγαπημένους και δύσκολους που συνάντησα στους δρόμους ή υπό καθεστώς κακοποίησης,
αφετέρου γιατί οι τρόποι ηθικής προσέγγισης και εκπαίδευσης που παρουσιάζονται εντός του βιβλίου είναι άριστα συνδεδεμένοι με την ευρύτερη στάση μας, και την ηθική αντιμετώπιση όλων των ζώων ανεξαιρέτως.
Η ανθρώπινη ζωή δεν υφίσταται χωριστά από τη ζωή των άλλων πλασμάτων στον πλανήτη, και η εξελικτική θεωρία μας διδάσκει ταπεινότητα. Ο φυσικός κόσμος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, το περιβάλλον μας είναι πολυειδές και η διαφορά στο είδος δεν μπορεί να δικαιολογεί για κανένα σκοπό την εκμετάλλευση και κακομεταχείριση συναισθανόμενων πλασμάτων.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε όλους εσάς που αγκαλιάσατε με την παρουσία σας την εκδήλωση και είστε δυνητικά οι οραματιστές ενός καλύτερου κόσμου.
Η παρουσία εκπαιδευτικών των σχολιών μας στην εκδήλωση, αναμφισβήτητα κάνει πιο έντονο το χρώμα ελπίδας σε όλους μας. Όπως και οι εθελοντές που ήρθαν από άλλες πόλεις και μας συγκίνησαν.
[Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στο βιβλιοπωλείο “Πολύεδρο”]
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.