Για τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O Πατρινός εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, σχολίασε εύστοχα τις επερχόμενες αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, στο fb:

Εβδομήντα χρόνια (από το 1954) άντεξε το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ, για να πέσει τελικά στα χέρια των Κεραμέως-Μητσοτάκη.
1. Μετά από 70 χρόνια το επίδομα του ΟΑΕΔ γίνεται ανταποδοτικό. Τι και αν πληρώνεις ένα σκασμό άμεσους και έμμεσους φόρους, που χρηματοδοτούν τον ΟΑΕΔ, επίδομα θα παίρνεις μόνο αν έχεις πληρώσει εισφορές και μάλιστα ακριβά!
2. Θα διορθωθεί λέει «η περίμετρος των δικαιούχων του επιδόματος». Δηλαδή αυτό σημαίνει «τσεκούρι» για το επίδομα σε χιλιάδες ανέργους. Τι και αν οι 5 συστημικές τράπεζες έχουν κέρδη 8 δισεκατομμύρια το 2022-2023, η αρχή του.. «νοικοκυρέματος» θα γίνει από τα ρετιρέ, τους ανέργους! Το επίδομα του ΟΑΕΔ στοιχίζει 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, δηλαδή ισούται με τα κέρδη μόνο Πειραιώς και Εθνικής το 2022.
3. Το 2009 το επίδομα του ΟΑΕΔ ήταν 461,5 ευρώ. Δεκαπέντε χρόνια μετά ενώ το κόστος ζωής έχει διπλασιαστεί (ειδικά για χαμηλόμισθους και ανέργους), το επίδομα αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 509 ευρώ και προφανώς πρέπει να περιοριστούν όσοι αργόσχολοι το λαμβάνουν και ζουν πλουσιοπάροχα με αυτό.
4. Υπάρχουν πολλές και καλά πληρωμένες δουλειές, αλλά οι κηφήνες οι άνεργοι προτιμούν να τεμπελιάζουν και να παίρνουν τα επιδόματα. Εντωμεταξύ από τους 1.000.000 ανέργους του ΟΑΕΔ λιγότερο από το 20% λαμβάνει το επίδομα. Κενές θέσεις εργασίας υπάρχουν γιατί ο κόσμος αρνείται να γίνει σκλάβος στα καφέ, στις σκαλωσιές των κατασκευαστικών, στα εστιατόρια και στα ξενοδοχεία.
Αυτοί συνεχίζουν…
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία, συνδικάτα, η κοινωνία των πολιτών οφείλουν να πάρουν άμεσα την κατάσταση στα χέρια τους.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.