Έχουμε λόγο να συνεχίζουμε να ελπίζουμε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Αλεξάνδρα Δημοπούλου (ΙΤΥΕ πανεπιστημίου Πατρών, σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων στο θέμα των αδέσποτων ζώων), μας ενημέρωσε μέσω fb για μια πραγματικά καλή εξέλιξη στον αδιάλειπτο αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων:

Τη σκυτάλη στην Ειδική Γραμματεία για την προστασία των ζώων συντροφιάς παίρνει ο Νικόλαος Χρυσάκης, πρώην Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ , ένας άνθρωπος ηθικός, διακεκριμένος, με σημαντικό έργο, ξεχωριστές ευαισθησίες και δύναμη στις πράξεις του.
Είναι πολλοί αυτοί που έχουν υπογραμμίσει το πόσο περήφανους μας έχει κάνει με τις ενέργειές του και το πόσο έχει βοηθήσει ειδικά την Κρήτη, που δυστυχώς επί σειρά ετών είναι το επίκεντρο εγκλημάτων κατά των ζώων. Είναι γνωστό άλλωστε το βιβλίο του «Το Νομικό status των Ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη», που αποτελεί εγχειρίδιο-θησαυρό.
Το νέο είναι συγκλονιστικό και γεμίζει ελπίδες τον κόσμο που αγωνίζεται για το δίκαιο των αδυνάτων, και επί της παρούσης για το δίκαιο των ζώων ως συναισθανόμενα πλάσματα.
Ας του ευχηθούμε Δύναμη πολλή γιατί όπως εύστοχα λένε στην ανάρτησή τους οι «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας» , χρειάζεται προσπάθεια για να ξεπεραστούν «τα τείχη που χρόνια τώρα κάνουν δύσκολη τη ζωή των ζώων στη χώρα μας και τη ζωή τη δική μας ως εθελοντές».
Σ’ αυτή τη στιγμή, στην αλλαγή της σκυτάλης, οπωσδήποτε θα αναφερθώ στην πρώτη και επί δύο χρόνια τώρα Ειδική Γραμματέα, τη γνωστή σε όλους μας Μάρσα Δημοπούλου, με μεγάλη ευαισθησία προς τα ζώα, εθελόντρια χρόνια, και με ειδικές γνώσεις για την ηθική αντιμετώπιση των ζώων, που επίσης είχαμε υποδεχτεί στον ερχομό της με ενθουσιασμό και πολλές ελπίδες.
Ήταν πολύ σημαντικό και δυνατό το ότι σηκώναμε το τηλέφωνο και είχαμε στην άλλη γραμμή έναν άνθρωπο που έμπαινε αμέσως στο νόημα των προβλημάτων, ενημέρωνε, άκουγε, και υπομονετικά έψαχνε τρόπους να στηρίξει τα αιτήματά μας και να αλλάξει πράγματα. Στην Πάτρα δεν υπήρξε φορά που να καλέσαμε και να μην είχαμε ανταπόκριση.
.
Ωστόσο έχω νιώσει πως δεν ήταν καθόλου εύκολο. Κάποιες φορές πρέπει να ήταν κόλαση για την ιδια. Κι όσα μπόρεσε να καταφέρει, κι όσα μπόρεσε να καταπιεί, δεν ξεχνιούνται.
Εν κατακλείδι θεωρώ ότι το σύστημα τείνει να είναι απροσπέλαστο και βαρυ-φορτωμένο με το κατεστημένο των συμφερόντων, και τη νοοτροπία των ανθρώπων ως κακότροπων εξουσιαστών, επειδή μπορούν.
Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε, να εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας, και να μη χάσουμε καθόλου χρόνο. Έχουμε λόγο να συνεχίζουμε να ελπίζουμε .
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.