Εφυγε από τη ζωή ο θρύλος του ποδοσφαίρου Σβεν-Γκόραν Ερικσον

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο εμβληματικός προπονητής Σβεν Γκόραν Έρικσον, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

ΟΣβεν Γκόραν Έρικσον έφυγε μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. «Ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον απεβίωσε», ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της. «Μετά από μακρά ασθένεια, ο SGE πέθανε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του».

Ο Σουηδός υπήρξε ένας από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 και το 2001 έγινε ο πρώτος ξένος τεχνικός που ανέλαβε την εθνική Αγγλίας, με την οποία έφτασε ως τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002 και το 2006, αλλά και του EURO 2004.

Πριν από λίγες ημέρες, ο σπουδαίος προπονητής είχε συγκλονίσει με το μήνυμά του. Συγκεκριμένα, σε ντοκιμαντέρ του Amazon Prime με τίτλο «Sven» και θέμα τη ζωή του, ο 76χρονος Σουηδός έστειλε μηνύματα ζωής και αποχαιρέτησε τον κόσμο.

«Είχα μια καλή ζωή, ναι. Νομίζω ότι όλοι φοβόμαστε τη μέρα που θα τελειώσει η ζωή, όταν θα πεθάνουμε. Αλλά η ζωή έχει να κάνει και με τον θάνατο. Πρέπει να μάθεις να τον αποδέχεσαι για αυτό που είναι. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος ο κόσμος θα πει ”Ναι, ήταν καλός άνθρωπος”, αλλά δεν θα το πουν όλοι αυτό», είπε αρχικά ο Έρικσον.

«Ελπίζω ότι θα με θυμάστε ως έναν θετικό τύπο, που προσπαθούσε να κάνει ό, τι μπορούσε. Μη λυπάστε. Χαμογελάστε. Σας ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες, το κοινό. Ήταν όλα φανταστικά. Φροντίστε τον εαυτό σας, φροντίστε τη ζωή σας και ζήστε την. Αντίο!», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σβεν Γκόραν Έρικσον τον περασμένο Ιανουάριο είχε αποκαλύψει πως διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας, καθώς και το ότι στην αισιόδοξη περίπτωση θα είχε ακόμα έναν χρόνο ζωής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.