Σακούλες κάτω από τα μάτια: Πώς σχηματίζονται και πώς αντιμετωπίζονται

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το να κοιτάς, να αγγίζεις και να νιώθεις το δέρμα σου είναι το πρώτο βήμα για να το γνωρίσεις καλύτερα, ακόμα και όταν πρόκειται να έρθεις αντιμέτωπη με το πρήξιμο και τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Αυτά τα δύο προβλήματα, αν και έχουν παρόμοια επίδραση στο πρόσωπο, είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Όταν ο μυς στην περιοχή κάτω από τα μάτια εξασθενεί και χάνει τον όγκο του, ο λιπώδης ιστός που υπάρχει βγαίνει από τη θέση του, δημιουργώντας τις τυπικές σακούλες κάτω από τα μάτια. Σε αυτή την περίπτωση η μόνη οριστική λύση είναι η βλεφαροπλαστική. Το πρήξιμο, από την άλλη πλευρά, είναι πιο υδαρές και μη σταθερό, μπορεί να είναι παρόν το πρωί ή το βράδυ και προκαλείται από κακή λεμφική κυκλοφορία που μπορεί να αντιμετωπιστεί με στοχευμένες ασκήσεις εκγύμνασης προσώπου.

Έχεις πρησμένα μάτια από κάτω; Μια δοκιμή αποκαλύπτει τις 3 πιθανές αιτίες, αλλά και τις θεραπείες.

Η κακή στάση του σώματος προκαλεί πρήξιμο στα μάτια

Η θέση που συνήθως παίρνουμε με το λαιμό μας προς τα εμπρός για να κοιτάξουμε το κινητό μας ή να εργαζόμαστε στον υπολογιστή, ο λεγόμενος tech-neck, μπορεί να δημιουργήσει μυϊκή ένταση που διακυβεύει την κανονική λεμφική ροή που πηγαίνει από το κεφάλι προς τους λεμφαδένες που βρίσκονται στο το ύψος των κλείδων. Τα υγρά, που δεν ρέουν σωστά, πρέπει να βρουν εναλλακτικές οδούς, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής των ματιών, όπου η στασιμότητα τους προκαλεί αντιαισθητικό πρήξιμο.

Η άσκηση

Ακούμπησε το κεφάλι σου στον τοίχο και, στη συνέχεια, σήκωσε και χαμήλωσε το πηγούνι σου με δυναμικές κινήσεις, πιέζοντας ελαφρά το κεφάλι στον τοίχο και κρατώντας τη γλώσσα σου κολλημένη στον άνω ουρανίσκο. Τεντώσου και χαλάρωσε δέκα φορές. Κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης θα πρέπει να νιώσεις τον λαιμό σου να επιμηκύνεται και να ισιώνει.

Οι δομικές αλλαγές στους ιστούς της κεφαλής επηρεάζουν το περιοφθαλμικό οίδημα

Οι δομικές αλλαγές στους ιστούς της κεφαλής είναι η δεύτερη κύρια αιτία οιδήματος γύρω από τα μάτια. Με την πάροδο του χρόνου, ο τένοντας μεταξύ του μετώπου και του λαιμού, από κολλαγόνο, μπορεί να σκληρύνει, θέτοντας σε κίνδυνο τις επιφανειακές φλέβες και εμποδίζοντας τη ροή των υγρών.

Για την απελευθέρωση της ακαμψίας των ιστών που μπορεί να προκαλέσει σακούλες κάτω από τα μάτια, κάνε μασάζ στην απονεύρωση, δηλαδή στον ινώδη συνδετικό ιστό που καλύπτει τον μυ, για δύο ή τρία λεπτά την ημέρα για να διατηρήσε την κινητικότητα των ιστών.

Οι μυϊκές παγίδες στην υποκογχική περιοχή προκαλούν πρήξιμο γύρω από τα μάτια

Όταν οι μύες του προσώπου είναι τεντωμένοι, η εκροή υγρών εμποδίζεται, προκαλώντας ακανόνιστο πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Για να λυθεί το πρόβλημα, είναι σημαντικό να επαναφέρουμε τους μύες στον κανονικό τους τόνο και η αυτο-ανύψωση είναι μια εξαιρετική βοήθεια.

Η άσκηση

Για να χαλαρώσεις τον μυ, τοποθέτησε τον δείκτη σου κάτω από το ζυγωματικό σου και τον αντίχειρά σου κάτω από το σαγόνι σου σχηματίζοντας το γράμμα C. Κρατώντας το στόμα ανοιχτό, κάνε μια βαθιά κίνηση, αφήνοντας τα δάχτυλά σου να γλιστρήσουν προς το οστό της γνάθου και προσέχοντας να μην κινηθείς προς το κέντρο του προσώπου.

jenny.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.