Άντριου Τέιτ: Ελεύθερος να κινείται εντός ΕΕ, σύμφωνα με απόφαση ρουμάνικου δικαστηρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O αυτο- αποκαλούμενος influencer και γνωστός για τις μισογύνικές του απόψεις, Άντριου Τέιτ, μπορεί πλέον να φύγει από τη Ρουμανία, αλλά πρέπει να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς αναμένει τη δίκη του, ορίζει πρόσφατη απόφαση ρουμάνικου δικαστηρίου. 

Ο Τέιτ κατηγορείται για πολλά σοβαρά εγκλήματα, όπως για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και για σύστασης εγκληματικής συμμορίας για τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών – κατηγορίες που αρνείται τόσο αυτός όσο και οι συνεργοί του.

Η απόφαση δικαστηρίου του Βουκουρεστίου σημαίνει ότι ο Τέιτ, ο αδελφός του Τριστάν και δύο ακόμη κατηγορούμενοι μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα εντός της ΕΕ μέχρι τη δίκη τους, σύμφωνα με το συνεργαζόμενο με το CNN και το ρουμανικό πρακτορείο Antena 3.

Εκπρόσωπος των αδελφών Τέιτ χαρακτήρισε την απόφαση «σημαντική νίκη και σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» στην υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Αγκαλιάζουμε και επικροτούμε τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, θεωρώ ότι αντικατοπτρίζει την υποδειγματική συμπεριφορά και τη βοήθεια των πελατών μου. Ο Άντριου και ο Τρίσταν εξακολουθούν να είναι αποφασισμένοι να καθαρίσουν το όνομα και τη φήμη τους- ωστόσο, είναι ευγνώμονες στο δικαστήριο για την εμπιστοσύνη που τους έδειξε», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο X, ο Άντριου Τέιτ χαρακτήρισε την υπόθεση εναντίον του «απάτη». «Οι δικαστές μου αποφάσισαν … μου επιτρέπεται να φύγω από τη Ρουμανία, οπότε θα πάρουμε τη (Ferrari) SF90 στην Ιταλία, θα πάρουμε τη (Maserati) MC20 στις Κάννες, θα πάρουμε τη (Ferrari) 812 Competition στο Παρίσι, πού θα πάω;», ρώτησε.

Οι αδελφοί Τέιτ και δύο Ρουμάνοι πολίτες συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2022 και τους απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες τον Ιούνιο του 2023.

Ο Άντριου Τέιτ, έχει, επίσης, επικριθεί για τις μισογύνικες απόψεις του, τις οποίες μοιραζόταν με τους εκατομμύρια ακολούθους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του.

protothema.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.