Γιάννης Αντετοκούνμπο: Φαβορί για τη σημαία στην Τελετή Έναρξης στο Παρίσι, την Τρίτη συνεδριάζει η ΕΟΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν μπόρεσε να αποδεχθεί την πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να είναι ο σημαιοφόρος της Ολυμπιακής ομάδας στην Τελετή Έναρξης που θα γίνει στο Παρίσι και η ΕΟΕ θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα.

Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης ευχαρίστησε την ΕΟΕ για την μεγάλη τιμή που του έγινε να είναι ο πρώτος αθλητής που θα παρελάσει στην Τελετή -δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που ηγείται του τελετουργικού της παρέλασης-, αλλά εξήγησε ότι δεν μπορεί να κρατήσει τη σημαία.

Ο Γρεβενιώτης άλτης ναι μεν θα βρίσκεται στο Παρίσι την ημέρα της Τελετής Έναρξης, ωστόσο θεωρεί ότι αυτές θα είναι οι πιο κρίσιμες ημέρες για τις προπονήσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν θέλει να χάσει ούτε λεπτό από αυτές. Μέρος της προπόνησης ενός πρωταθλητή είναι και η σωστή και πολύτιμη ξεκούρασή του και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο δεν θέλει να ξεφύγει χιλιοστό από το πρόγραμμά του, ώστε να μη… χάσει ούτε χιλιοστό από τα άλματά του στο μήκος. Στόχος του είναι να ανέβει και πάλι στο πρώτο σκαλί του βάθρου και για να τον πετύχει θα αποφύγει κάθε πιθανό ρίσκο.

Ο πρώτος σημαιοφόρος έχει μια σειρά υποχρεώσεων που ο Τεντόγλου θα ήθελε να αποφύγει για να μην καταπονηθεί και χάσει τη συγκέντρωσή του. Μεταξύ αυτών είναι η είσοδος στο Ολυμπιακό Χωριό για την ενεργοποίηση της κάρτας του, οι σχετικές οδηγίες, η παραλαβή του υλικού και το κυριότερο η μακρά αναμονή μέχρι να αρχίσει η Τελετή Έναρξης, όπως και η παραμονή σε αυτή.

Η ΕΟΕ συνεδριάζει την Τρίτη και θα ασχοληθεί εκ νέου με την ανάδειξη του σημαιοφόρου της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας. Μετά την πρόκριση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών στο Παρίσι μεταξύ των υποψηφίων είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος θεωρείται το μεγάλο φαβορί. Ο κορυφαίος μπασκετμπολίτστας του πλανήτη πληροί πολλές προϋποθέσεις πέρα από τις αγωνιστικές. Στο πρόσωπο του Γιάννη αναδεικνύεται στο μέγιστο μια πλειάδα συμβολισμών των Ολυμπιακών Αγώνων. Κορυφώνεται η αξία της συμπερίληψης και κατακρημνίζεται κάθε έννοια αποκλεισμού.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει ήδη υπάρξει σημαιοφόρος της Ολυμπιακής ομάδας στο Τόκιο, μαζί με την Άννα Κορακάκη ως χρυσοί Ολυμπιονίκες του Ρίο στα αγωνίσματά τους, ενώ ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος της λαμπαδηδρομίας για το Παρίσι.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.