Α. Παναγιωτόπουλος: Προς το συμφέρον όλων, έστω και την ύστατη στιγμή, να μην απολυθούν οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ:

Η Παιδεία όπως και η Υγεία αποτελούν δημόσια αγαθά που τα υπηρετούν καλύτερα όσοι έχουν οργανική και μόνιμη σχέση εργασίας με τον χώρο που εργάζονται. Αυτό συμβαίνει και με τις εργαζόμενες καθαρίστριες και εργαζόμενους καθαριστές του Πανεπιστημίου Πατρών που χάνουν τις δουλειές τους προς όφελος ιδιώτη εργολάβου.

Όπως έχουμε αναδείξει και για τα δημόσια νοσοκομεία αυτή η πολιτική επιλογή είναι σε εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση, αφού από τη μια αφήνει στο δρόμο ενενήντα (90) ανθρώπους με άμεση επιβάρυνση στις οικογένειές τους και από την άλλη ζημιώνεται το Πανεπιστήμιο Πατρών, άρα και οι Έλληνες πολίτες, αφού η ετήσια μισθοδοσία είναι περίπου υποτετραπλάσια σε σχέση με τη συμφωνία με τον εργολάβο (900.000 έναντι 3,5 εκατ. αντίστοιχα), για να μην αναφερθούμε στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών, καθώς και στους όρους εργασίας και τους μισθούς «πείνας» που λαμβάνουν οι εργαζόμενες/οι σε αυτής της κατηγορίας ιδιωτικές εταιρείες.

Καλούμε, λοιπόν, τις πρυτανικές αρχές, αυτή την ύστατη στιγμή, να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων τους στην καθαριότητα και να αναθεωρήσουν την απόφασή τους, διεκδικώντας ταυτόχρονα περισσότερα κονδύλια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που ιδιωτικοποιεί τα πάντα, όπως έκανε και με τον πρόσφατο νόμο για τα πανεπιστήμια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται δίπλα στους υπό απόλυση εργαζόμενους στην καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στον δίκαιο και έντιμο αγώνα τους και δεσμεύεται να αλλάξει αυτό το κοινωνικά ανάλγητο νέο καθεστώς που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα λειτουργίας για όλες τις ειδικότητες εργαζόμενων σε όλο το φάσμα του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.