Στήριξη της Δημοτικής Αρχής στους εργαζόμενους του “Μέριμνα”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Το ΘΠΚ Μέριμνα, παρότι επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο στον τομέα της της πρόνοιας και της φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση, συνεχίζει να αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η μη επίλυση εξασφάλισης σταθερών πόρων για το ίδρυμα, έχει οδηγήσει πολλές φορές στο παρελθόν σε στάσεις πληρωμών των εργαζομένων και έχει καταστήσει αμφίβολη τη συνέχιση λειτουργίας του.

Η ευθύνη για την οικονομική δυσπραγία, στην οποία συνεχίζει να βρίσκεται το ΘΠΚ Μέριμνα, έχει ενόχους. Είναι η πολιτική της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που αφήνει στο περιθώριο ό,τι έχει να κάνει με κοινωνικές παροχές, που εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Πρόνοια και προωθεί την παράδοσή της σε ΜΚΟ και ιδιώτες. Έχουν αφήσει το ίδρυμα να λειτουργεί με οριακή χρηματοδότηση, που δεν επαρκεί για να μπορούν να καλυφθούν οι πραγματικές και αυξανόμενες ανάγκες του. Παράλληλα, η μη σταθερή χρηματοδότηση από τα ανταποδοτικά προγράμματα, έχει οδηγήσει σε αδυναμία κάλυψης των πάγιων λειτουργικών εξόδων του ιδρύματος.

Επιμένουμε στην ανάγκη λειτουργίας του ιδρύματος με ευθύνη του κράτους. Με σταθερή, επαρκή χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των ωφελούμενων και των οικογενειών τους.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΘΠΚ Μέριμνα, για τα δίκαια αιτήματά τους. Διεκδικούμε έκτακτη επιχορήγηση και κατεπείγουσα καταβολή της οφειλόμενης χρηματοδότησης, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του ιδρύματος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.