Πλειστηριασμοί: 650 στη Δυτική Ελλάδα – Οι 425 στον Δήμο Πατρέων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανεβάζουν ταχύτητα οι τράπεζες και οι servicers στη δημοσίευση πλειστηριασμών κι ας μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, με τον Αύγουστο πρακτικά να αποτελεί «νεκρό» μήνα αφού «παγώνουν» εκ του νόμου όλες οι διαδικασίες.

Οι διαχειριστές «κόκκινων» δανείων τρέχουν να προλάβουν ό,τι μπορούν, γι’ αυτό και έχουν «φορτώσει» την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με  645 προγράμματα για όλη τη Δυτική Ελλάδα μόνο για τον μήνα Ιούλιο, όταν για το πεντάμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 525 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 425 αφορούν τον Δήμο Πατρέων.

Μέσα στον Ιούλιο, εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων βγαίνουν «στο σφυρί» 190 κατοικίες, 64 οικόπεδα με κτίσμα, 38 καταστήματα, 38 αποθήκες, 35 οικόπεδα, 16 θέσεις στάθμευσης, 7 βιομηχανικοί – βιοτεχνικοί χώροι, 5 επαγγελματικοί χώροι, 5 αγροτεμάχια με κτίσμα, 4 χώροι γραφείων και 3 αγροτεμάχια.

Από τις κατοικίες, η πιο μεγάλη πρώτη προσφορά ξεκινάει από το ποσό των 232.600 ευρώ που αφορά σε μεζονέτα και φτάνει μέχρι τα 2.400 ευρώ, που αφορά σε δικαίωμα επικαρπίας ενός παλιού οικήματος.

Ο μεγαλύτερος πλειστηριασμός ακινήτου αφορά βιομηχανικό χώρο στην  Πάτρα με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 1.666.000 ευρώ, ενώ το χαμηλότερο «χτύπημα» αφορά ποσοστό επικαρπίας 35% παλαιού οικήματος, πάλι στην Πάτρα με ποσό μόλις 29,25 ευρώ.

*Εφημερίδα “Πελοπόννησος”

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.