Κώστας Σβόλης: «Αλαζονεία εμπόδιον σοφίας»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση της παράταξης Πάτρα Ενωμένη του Κώστα Σβόλη αναφέρεται:

Ενοχλήθηκε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων από τα ερωτήματα που έθεσε η δημοτική παράταξή μας  «Πάτρα Ενωμένη», δια των Δημοτικών Συμβούλων της, στη συζήτηση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26/6/2024. Απαξίωσε, όμως, και τους πολίτες που παρέστησαν στην ειδική αυτή συνεδρίαση.

Ακούσαμε  από τον Δήμαρχο ότι οι ερωτήσεις μας  (που εκφράζουν την αγωνία των πολιτών) αποτελούν πονηράδες (είναι η νέα δημοκρατική συλλογιστική των σύγχρονων πολιτικών που ασπάζονται τις ιδεολογικές θέσεις του καπιταλισμού και του κομμουνισμού κατά το δοκούν). Εκτός του ότι δεν δόθηκαν απαντήσεις πλην του στερεότυπου πια σλόγκαν: «για όλα ευθύνη φέρουν  οι κυβερνήσεις ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ», είχαμε και την απαξιωτική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής που δεν επέτρεψε σε εκπροσώπους των κατοίκων να μιλήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η προσχηματική δικαιολογία ήταν ότι δεν προβλέπεται να ομιλούν οι πολίτες. Από πότε οι κοινωνικοί επαναστάτες αποδέχονται τις αντιλαϊκές νόρμες και υιοθετούν αντιδημοκρατικές συμπεριφορές; Άλλωστε, ο νομοθέτης δίνει το δικαίωμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να ρυθμίζει λεπτομερειακά κάθε θέμα σχετικό με τη διεξαγωγή της συζήτησης και γενικότερα της συνεδρίασης λογοδοσίας.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής τα ερωτήματα που θέσαμε εκπορεύονται από την αγωνία των πολιτών για αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους. Αγωνιούν για τον αμίαντο στις στέγες των εργατικών κατοικιών στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου, αγωνιούν για το ύψος του αντλιοστασίου λυμάτων της ΔΕΥΑΠ στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Αγίου Κωνσταντίνου Αγυιάς, αγωνιούν για τα πολλά και άλυτα προβλήματα στη Βούντενη, αγωνιούν για τις κυκλοφοριακές δυσκολίες στο Μονοδένδρι.

Θυμηθείτε ότι το να λογοδοτείτε στους πολίτες για το έργο και τη δράση σας αποτελεί εκ του νόμου  θεσμική υποχρέωση. Σεβαστείτε τον θεσμό σας και τους πολίτες και μην ξεχνάτε: «Αλαζονεία εμπόδιον σοφίας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.