Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας του σπιράλ: Πλήθος επισκεπτών στην «Οικία Παλαμά»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη σπιράλ αναφέρει:

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται στην «Οικία Παλαμά» οι επισκέψεις Πατρινών και επισκεπτών που προσέρχονται για να ξεναγηθούν στην Έκθεση Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει η δημοτική παράταξη σπιράλ.

Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, μέλη της παράταξης και ένα πλήθος εθελοντών υποδέχονται τους επισκέπτες, τους παρουσιάζουν το σκεπτικό της Έκθεσης και τα επιμέρους εκθέματα και συνομιλούν μαζί τους για τις αξίες και τους συμβολισμούς του Ολυμπιακού Φωτός, καθώς και για τη διαχρονική σχέση της Πάτρας με τον Ολυμπισμό και τα ιδανικά που πρεσβεύει.

Κατά το τελευταίο διάστημα, μεταξύ πολλών άλλων, επισκέφτηκαν την Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» και την Έκθεση με τίτλο «Η φλόγα του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού, στην Πάτρα του Κωστή Παλαμά και της Κούλας Πράτσικα» οι ακόλουθοι:

– Ο πρόξενος της Κορέας στην Πάτρα κ. Σπύρος Φιλιππάκης

– Το στέλεχος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Μαργαρίτα Καραδημητροπούλου, με τη μεσολάβηση της οποίας προσφέρθηκε και εκτίθεται, για πρώτη φορά στην Πάτρα, σπάνιο υλικό από Παραολυμπιακούς Αγώνες (δάδες, πίνακες, τμήμα βωμού)

– Η υπεύθυνη του Μουσείου Τύπου, κ. Κατερίνα Τσίρου, η οποία είχε την ευκαιρία να δει και τα δύο σπάνια εκθέματα που έχουν παραχωρηθεί από το μουσείο και έχουν συμπεριληφθεί στις ειδικές προθήκες της Έκθεσης

– Η συνδημότισσα κ. Ιωάννα Τσούμπου, εγγονή του Πατρινού Λαμπαδηδρόμου του 1936, Κωνσταντίνου Ανδριόπουλου, του οποίου τη δάδα και το πιστοποιητικό συμμετοχής παραχώρησε στους διοργανωτές, προκειμένου να εκτίθενται όσο διαρκεί η Έκθεση

– Πολυμελής αντιπροσωπεία της Εταιρίας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_τοπία

– Τάξεις δημοτικών σχολείων και αθλητικά σωματεία της Πάτρας

– Σχολεία, παιδικοί σταθμοί, αθλητικά σωματεία, οικογένειες, φορείς, τουρίστες, αθλητές, μεμονωμένοι επισκέπτες κ.α.

Υπενθυμίζεται πως η έκθεση λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου. Όποιος ενδιαφέρεται να την επισκεφτεί (φορέας, σωματείο, ιδιώτης) μπορεί να κλείσει ραντεβού στο τηλέφωνο 6949976960 -υπεύθυνη επικοινωνίας: Ιωάννα Κυρίτση.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.