Δήμος Πατρέων: Yλοποίηση παρεμβάσεων στα σχολεία, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, την καλοκαιρινή περίοδο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή, μέσα σ’ ένα πολύ δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, συνεχίζει να έχει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των παιδιών της πόλης μας. Προχωρά άμεσα σε μια σειρά παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, σε σχολικά συγκροτήματα, με βάση τα αιτήματα των ίδιων των σχολείων.

Ολοκληρώνονται οι μελέτες και θα προχωρήσει μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο η υλοποίηση παρεμβάσεων, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, τα οποία αφορούν: Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, ασφαλειών και περιφράξεων στα σχολεία, ηλεκτρολογικό υλικό, παρεμβάσεις σε στέγαστρα, φρεάτια σχολικών μονάδων και υδρορροές, καθώς και συντήρηση κλιματιστικών στα Νηπιαγωγεία.

Σημειώνεται, ότι οι παραπάνω παρεμβάσεις θα λάβουν χώρα παράλληλα με όσες εργασίες γίνονται κάθε χρόνο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η Δημοτική Αρχή, συνεχίζει να διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους, ώστε οι υποδομές και η λειτουργία των σχολείων μας, να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών μας.

Η σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ., καθώς και όλες οι προηγούμενες, έχουν τεράστιες ευθύνες για την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, την καθυστέρηση ανέγερσης νέων σχολικών συγκροτημάτων, τις μεγάλες δυσκολίες που έχουν προκύψει με την καθαριότητα στα σχολεία -φέτος για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Πατρέων θα αναγκαστεί να συμπληρώσει από το ταμείο του τη μισθοδοσία επιπλέον σχολικών καθαριστών /-τριών, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Επίσης, με ευθύνη της Κυβέρνησης πρέπει να λυθεί το θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων στις πληρωμές μέσω του ΕΣΠΑ, που έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή πολλά σχολεία να έχουν μείνει με τις σκαλωσιές, γιατί τα έργα έχουν διακοπεί.

Μαζί με τον πατραϊκό λαό, τους συλλόγους των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών, συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία.

Απόδοση στο Δήμο των παρακρατηθέντων από όλες τις Κυβερνήσεις, που θα έδιναν τη δυνατότητα για ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις στα σχολεία.

Στελέχωση των υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστών /-τριών, που δουλεύουν εδώ και χρόνια με συμβάσεις ομηρείας.

Προσλήψεις μόνιμων σχολικών φυλάκων, για να μπορούν τα σχολεία να μένουν ανοιχτά και το απόγευμα, με ταυτόχρονη πρόσληψη εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, ώστε να διασφαλίζεται η δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.